plasa-de-pescuit-640x600

În data de 2 decembrie, ora 12:50, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice de prevenire şi combatere a braconajului piscicol, au depistat pe Dunăre, în dreptul punctului Chiciu, o ambarcaţie pescărească cu motor, în care se aflau cetăţenii români G.Ismail şi G.Remzi în vârstă de 28, respectiv 31 de ani, ambii cu domiciliul în municipiul Călăraşi. Aceştia pescuiau folosind plase monofilament interzise de lege, iar una dintre persoane nu deţinea autorizaţie şi licenţă pentru pescuit. Asupra acestora a fost descoperită  cantitatea de 84 kg peşte de diferite specii.

          În cauză, poliţiştii de frontieră judiciari din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” .

Totodată a fost dispusă şi măsura reţinerii în vederea confiscării a celor două plase monofilament, ambarcaţia şi motorul fiind lăsate în custodie proprietarului, cu obligaţia de a nu le mai folosi sau vinde până la definitivarea dosarului. Peştele capturat a fost predat către ANSVSA Călăraşi, conform legii.