Deși este un subiect ce este ținut în continuare cu discreție , consumul de droguri în municipiul și județul Giurgiu rămâne una din preocupările de bază ale instituțiilor statului. Ele nu pot sta nepăsătoare la acest risc manifestat tot mai des în rândul tinerilor. Iată de ce  cu o săptămână în urmă,   poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie  Judeţean Giurgiu în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu, au organizat la Liceul nr.1 din localitatea Prundu, o întâlnire cu tema ,,Împreună Împotriva Drogurilor”.

La această întâlnire au participat elevi şi cadre didactice, scopul activităţii a fost acela de a informa şi conştientiza tinerii despre pericolul pe care îl reprezintă  consumul de substanţe interzise. Elevilor le-au fost prezentate informaţii despre principalele categorii de droguri, efectele acestora, măsuri şi recomandări preventive. Poliţiştii au purtat discuţii interactive cu elevii, un accent deosebit punându-se pe dimensiunile consumului şi traficului de droguri, infracţionalităţii stradale şi a modalităţilor de prevenire a acestor fenomene.

La final elevilor le-a fost prezentat filmul, “ Captivi în Libertate “, cu mărturii cutremurătoare ale unor tineri care au căzut victime ale consumului de substanţe interzise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.