Recent, președintele Organizației municipale Dumitru Beianu a declarat: ”Mă bucur pentru prezența masivă la vot dar și pentru că romînii au înțeles că este momentul zero pentru întreaga societate. Sunt convins că domnul Klaus Iohannis va fi un președinte al tuturor românilor, un președinte model altfel ca cei de până acum. Va fi un președinte care va evalua clasa românească în ansamblu și realizările care revin fiecărui cetățean. Poate că pe viitor, în municipiul și județul Giurgiu se vor rezolva multe probleme printr-o colaborare mai bună între stânga și dreapta politică. Sper ca giurgiuvenii să nu mai fie dezavantajați niciodată, iar în ceea ce mă privește precizez că voi colabora cu oricine. Ca principiu sunt de acord ca la nivel de județ să nu se mai treacă de la un partid la altul, în funcție de ce se oferă în momentul acela”.

Săptămâna trecută în ședința BPM am stabilit să nu mai primim înapoi în PNL pe colegii care au plecat din partid în gruparea lui Tăriceanu, întrucât chiar dacă nu ne-au criticat ei pe timpul campaniei electorale ne-au creat disfuncționalități în activitate, inclusiv prin jocurile făcute în administrația publică locală. Am avut rezultate mai slabe la aceste alegeri și la cele euro parlamentare din cauza lor. Deci chiar dacă n-au criticat PNL ei au promovat în public altă doctrină și în consecință nu mai au ce căuta la noi în partid. În baza devizei ”Credem în altfel de politică”, vom colabora cu oricine are idei mai bune ca noi în folosul comunității municipale și județene. Trebuie atrase fonduri europene cât mai mari, iar la acest capitol avem un decalaj uriaș între ce realizări are Consiliul județean în raport cu Municipiul Giurgiu, unde lista de proiecte este mult mai săracă decât cea de la județ. Vom prezenta public de săptămâna viitoare ideile noastre, care pot duce la dezvoltarea municipiului pe linia încălzirii locuințelor, creșterea numărului de locuri de muncă, infrastructură stradală, construcția locuințelor etc. În opinia mea, a declarat Dumitru Beianu, PSD a dus o campanie electorală murdară în județ și municipiu, iar această soluție s-a dovedit că nu mai este cheia succesului, fiind amendată de toți votanții. Le cerem pe viitor o altă abordare a colaborării locale care să presupună mai multă sinceritate – a mai declarat Dumitru Beianu.  În concluzie, decizia de a nu mai primi înapoi pe nimeni dintre cei care au plecat din PNL a aparținut tuturor celor care au participat la ședința BPM și ea a fost îmbrățișată și de co – președintele PNL pe județ, Vasile Mustățea. Pentru toată lumea un lucru trebuie să fie clar ! PNL nu este o ușă pentru cei care au plecat din partid, chiar dacă ne-au fost colegi! Ei au fost excluși deja de către Biroul Politic Teritorial Giurgiu, la fel ca și cei doi consilieri municipali și cei trei consilieri județeni, iar acum urmează ca decizia finală conform statului PNL să se ia în Delegația Permanentă”.         

Referindu-se la efectul Ordonanței 28, privind repartizarea banilor pe județe, Beianu a spus: Această ordonanță a fost folosită la vremea respectivă de către toți premierii. Dar nu mi se pare corect și legal, ca banii de la Bugetul satului să se împartă direct la sediul PSD, primarilor care le promiteau voturi. Nu este normal întrucât banii erau pentru comunitate și nu trebuiau împărțiți preferențial. La Pădureni din 2009 este începută o investiție pentru apă. Și eu și primarul de acolo am făcut numeroase demersuri pentru bani necesari finalizării investiției, întrucât mulți copii fac dializă și multe persoane sunt bolnave din cauza infestării apei. În această situație, sigur că acel primar s-a mișcat la PSD! Nu este normal să priveze o comunitate de fonduri destinate investițiilor din cauză că primarul ei nu este de la PSD! Trebuie făcută o lege prin care primarul să aleagă o dată pentru totdeauna în ce partid este, și acolo să rămână. Trebuie de asemenea, să depolitizăm administrația iar aleșii locali să nu mai depindă de guvernul aflat la putere și nici de premierul respectiv”.

(Heliade CĂLIN)         

 

 

2 COMENTARII

  1. Nea Mitică,vezi că treaba cu”momentul zero” nu este de bun augur,adică vreți să sugerați că dăm ceasul istoriei la zero că avem un nou președinte după 10 ani de politică de cârciumă?Mai ales că dv.personal ,liberali din Giurgiu,dar și cei din toată ţara,n-aveti niciun merit în aceste alegeri,iar la cele europarlamentare ati luat 15%.Asa că nu vă împăunați,lauda de sine nu miroase a bine,si stiti cum e romanul,una-două se întoarce cu 180 de grade!

  2. D-le Beianu,parca si d-voastra ati fost la PSD in 2012 ,revenind in 2013 ca sef dupa discutiile de la sediul firmei d-lui Teodorescu, iar d-l Mustatatea a trecut la PNL la inceputul anilor 2000 pt a fi pus director in primaria Giurgiu.Asta ce reprezinta : traseism, tradare sau OPORTUNISM ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.