Comunicat de presă

Marţi, 8 octombrie 2013, a avut loc şedinţa ordinară a Biroului Politic Municipal al PNL Giurgiu care a adoptat cu această ocazie hotărârea privind propunerea de excludere din Partidul Naţional Liberal a lui Ionel Dinu, membru al BPM. Hotărârea BPM a fost adoptată cu 18 voturi pentru şi 2 abţineri.

Biroul Municipal al PNL Giurgiu a adoptat această hotărâre ca urmare a săvârşirii de către Ionel Dinu a unei abateri grave de la disciplina de partid, între care aceea că în şedinţa Consiliului Local Giurgiu din 26.09.2013, în calitate de consilier PNL, Ionel Dinu a votat pentru adoptarea proiectului de hotărâre nr. 32/2013 privind lansarea unei emisiuni de obligaţiuni municipale în valoare de 60.000.000 lei, acţiune contrară hotărârii luate în cadrul BPM. Urmare a unei ample dezbateri purtate la nivelul conducerii BPM şi a consilierilor PNL, decizia luată în unanimitate, conform prevederilor art. 38 din Statutul PNL (Organizaţiile locale PNL coordonează activitatea aleşilor locali în structurile administraţiei locale în care au fost aleşi) a fost aceea de a se vota împotriva acestui proiect.

Mai mult decât atât Ionel Dinu a dat asigurări conducerii partidului în cadrul unor discuţii purtate în data de 25.09.2013, în speţă preşedintelui Organizaţiei Teritoriale Vasile Mustăţea,  şi preşedintelui Organizaţiei Municipale Dumitru Beianu că înţelege argumentele şi va respecta hotărârea partidului cu privire la votul de a doua zi.

Propunerea biroului municipal de excludere din partid a lui Ionel Dinu va fi trimisă spre validare Biroului Politic Teritorial al PNL Giurgiu.

Având în vedere faptul că Ionel Dinu în calitatea sa de consilier local din partea PNL este şi membru al Delegaţiei Permanente a Filialei Judeţene a PNL, decizia finală de excludere din partid va fi luată la prima întrunire a Delegaţiei Permanente a PNL Giurgiu care va avea loc peste aproximativ o lună.

 

Organizaţia Municipală PNL Giurgiu

Purtător de cuvânt

Nina Cimpoeru