În ultimele săptămâni, după cum afirma comisarul şef Marian Popescu, şeful Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Giurgiu, numărul accidentelor grave, soldate cu decesul a cel puţin unuia dintre cei implicaţi, se ridică la patru, lucru care nu reprezintă deloc un motiv de linişte. Astfel, pe şoselele din judeţ s-au produs incidente care i-au avut drept autori principali pe pietonii trecuţi de vârsta de 60 de ani, căzuţi pe carosabil ca urmare a consumului excesiv de alcool, sau din pricina unor boli, toţi din mediul rural. Intervalul orar în care s-au produs incidentele este 17.30 – 18.00, adică exact după lăsarea întunericului, iar şoselele – în multe cazuri – nu sunt luminate aşa cum ar trebui. „Recomand conducătorilor auto o mai mare prudenţă în conducere, mai cu seamă în zonele cu vizibilitate redusă, prost iluminate”, mai spunea Marian Popescu. De asemenea, şeful Poliţiei Rutiere mai preciza faptul că la această dată nu se poate vorbi concret despre anumite zone cu risc ridicat, ci toate drumurile sunt în această situaţie.

Principala cauză a evenimentelor o reprezintă, pe lângă neatenţia în conducere, şi alcoolul, care a făcut deliciul şoferilor care au asistat, de curând, la un eveniment: Liza Elena Ungureanu, de 40 de ani, din Bucureşti, a fost surprinsă conducând autoturismul proprietate personală, având o alccolemie de 0,76. În momentul în care s-a văzut în centrul atenţiei presei şi a cetăţenilor, aceasta s-a dezlănţuit, având ceva de comentat la adresa tuturor.

„Îi avertizez pe amatorii de senzaţii tari în conducerea autovehicolului că Poliţia Rutieră nu este în concediu fără plată, noi fiind la posturi indiferent de deciziile luate de guvernanţi. Nu putem lăsa de izbelişte şoselele din judeţ şi nu ne putem permite să lăsăm aceste drumuri să se transforme în piste de alergare pentru şoferii inconştienţi!”, a încheiat Marian Popescu.

Oana CĂLIN