După „dezastrul” sesiunii din iunie, în care puţin peste jumătate din elevii români au promovat examenul de maturitate – la Giurgiu situaţia fiind şi mai rea – la a doua „şansă” – în luna august – peste o mie de elevi şi-au depus dosarele pentru a fi admişi la examen. Dintre cei 1006 candidaţi înscrişi, aproape 20% provin din seriile anterioare.

„Am organizat trei centre de examen, la Grupul Şcolar Naval „Viceamiral Ioan Bălănescu”, Liceul „Nicolae Cartojan” şi Grupul Şcolar „Miron Nicolescu”, ne preciza purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu, Georgeta Stănescu. „Celor trei centre le sunt subordonate trei subcomisii în localităţile Bolintin Vale, Călugăreni şi Hotarele”.

Examenele vor debuta pe 22 august, cu probele de competenţe, urmând ca restul examenelor să se desfăşoare probele scrise la limba română (29 august), matematică şi istorie (31 august) şi disciplina la alegere (2 septembrie).

Condiţiile de desfăşurare ale sesiunii a doua vor fi identice cu cele din sesiunea anterioară, cei mai mulţi „picaţi” fiind la limba română şi la matematică. Rămâne de văzut care vor fi rezultatele, până acum fiind acuzaţi, pe rând, ministrul educaţiei, profesorii, elevii, părinţii, sistemul, chiar şi camerele de luat vederi din sălile de examen. Se pare că pentru sesiunea din august s-a găsit un antidot: un medicament minune, care ajută la concentrare şi învăţare, medicament a cărui reclamă face deliciul telespectatorilor români în ultima perioadă, fiind „indicat pentru sesiunea august 2011 a Bacalaureatului”.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here