196370_477967985598043_465035568_nCopilului tău îi plac poveştile şi nu mai ai timp să i le spui, iar el insistă chiar şi la somnul de după-amiază? În ajutorul tău vin cei de la Grădiniţa cu program prelungit Albă ca Zăpada, din Giurgiu situată în strada Nicolae Bălănescu. „Piticul” tău poate opta pentru acest after-school încă de vârsta de un an (la creşă), sau poate să îşi facă lecţiile cu un profesor de specialitate.

”O bună educaţie începe cu vârstele cele mai fragede”, consideră Cristina Măroiu, manager al şcolii şi mamă în acelaşi timp a trei copii.  Dacă „o bonă poate oferi îngrijire unui copil, ea nu va putea însă  testa niciodată cunoştinţele acumulate ale copilului’’.

Realizată după  conceptul unei echipe de designeri de interior, din Capitală, clădirea dispune de dotări ultramoderne (adăpost antiaerian utilat pentru situaţii de urgenţă, rezervă intangibilă de apă, senzori de incendiu, mobilier adaptat pentru cei mici, cu scăunele,  pătuţuri , toalete şi chiuvete ,,în miniatură”, monitorizare video pentru fiecare sală de clasă, tablă specială, pardoseală antibacteriană, şi chiar lift în sala de mese), toate menite să asigure condiţii optime de studiu, joacă şi odihnă.

Un educator şi un asistent medical, vor avea grijă, începând cu 1 iulie, în intervalul orar 08.00-17.00,  de  o grupă de copii (baby),  cu vârste cuprinse între 1 şi 3 ani. Proiectul va fi demarat în cadrul unei „Şcoli de vară’’, restul micuţilor  fiind  aşteptaţi să se înscrie începând  cu data de  1 septembrie.  Creşa  le  asigură micuţilor aproape totul, inclusiv pampersii şi şerveţelele umede. Singurul lucru ce cade în grija părinţilor este aducerea hăinuţele de schimb şi plata serviciilor. Costul lunar al acestora  se ridică la 880 ron. În cadrul acestui preţ copiii mai beneficiază şi de 4 mese pe zi, cu hrană proaspătă  din care nu lipsesc fructele şi  gustările. De precizat şi faptul că indiferent de categoria de vârstă, copii înscrişi aici nu scapă nici de triajul medical, realizat de către un asistent de specialitate. Astfel, copiii bolnavi sunt sfătuiţi întotdeauna să rămână acasă, evitându-se în acest fel contactul cu cei sănătoşi. Materialul didactic este de asemenea, şi el, inclus în preţ.

Cei  înscrişi la grădiniţa  acestei noi locaţii, cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, pe lângă faptul că învaţă limba engleză (de două ori pe săptămână), urmează  cursuri de dans şi, pentru o educaţie cât mai aleasă, au chiar şi un curs de bune maniere, toate acestea  pentru numai 780 ron pe lună.

“Micii bucătari’’  sau, “Micii sanitari’’ sunt numai  două dintre modulele incluse în programa acestei şcoli de după şcoală, care respectă  în acelaşi timp programa prevăzută de minister, la care  se adaugă o  notă  particulară pentru  fiecare copil în parte.

La after-school –ul  ”Albă ca Zăpada”  copiii ajung abia după ce îşi termină orele de şcoală, cu o maşină pusă la dispoziţie tot de această unitate.

Cei înscrişi aici învaţă de asemenea limba engleză (de două ori pe săptămână),  având la rândul lor asigurate două mese pe zi, programul fiind de la 12.00  la 18.00. Parcarea din spatele clădirii urmează a se transforma şi ea, în foarte scurt timp,  într-un adevărat parc de poveste.

Aici vor fi amenajate jocuri pentru categoriile  de vârstă menţionate mai sus, copiii urmând a fi supravegheaţi de acelaşi personal calificat şi cu experienţă în domeniu. Iată credem noi, suficiente argumente pentru orice părinte ce îşi aduce copilul aici pentru a  declara cu satisfacţie că  într- o astfel de ,,grădi”, Albă ca Zăpada nu mai este doar o poveste, iar educaţia devine un adevărat  “vis’’!

Arabella STAN

1 COMENTARIU

  1. Daca intra in strategia Dvs.de dezvoltare a activitatii educationale in institutie pot oferi cursuri de Dezvoltare personala(Comunicare si creativitate)pentru copiii de scoala :dezvoltarea vorbirii,lectu-ra,recitare,creatie literara si arta vizuala,activitati de cenaclu literar-artistic).Va multumesc pentru atentie!/Dunia Palangeanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here