Aproximativ 6-7% din producţia de grâu din acest an a fost mâncată de şoareci direct din câmp. este   declarația lui  Viorel Matei, preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR).

El spune că numărul şoarecilor a crescut exponenţial în ultimul an pentru că autorităţile române au interzis deratizările, pe motiv că produsele folosite de către fermierii români nu sunt sunt omologate în Uniunea Europeană. Potrivit calculelor lui Viorel Matei, din producţia de 6,8 milioane de tone de grâu, peste 400.000 de tone au fost mâncate de şoareci, provocând pierderi de aproximativ 40 de milioane de euro, la un preţ mediu de 100 de euro pe tonă. Din datele Ministerului Agriculturii, România a raportat o producţie de grâu de 7,37 milioane de tone în acest an, în urcare faţa de 7,34 milioane tone anul trecut, fiind cea mai mare din ultimii nouă ani şi a doua din ultimii 44 de ani. Este interesant de aflat câți dintre fermierii județului Giugriu, un județ eminamente agrar, s-au confruntat cu această problemă și care sunt pierderile acestora… (Jurnal)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here