În noaptea de 20/21 februarie, poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu şi ai Biroului de Ordine Publică pentru Mediu Urban – Poliţia Municipiului Giurgiu, beneficiind de sprijinul specializat al lucrătorilor Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Giurgiu au organizat şi executat o acţiune pe raza municipiului Giurgiu, privind comercializarea ilicită de ţigarete provenite din contrabandă.

Cu ocazia acţiunii au fost depistaţi L. G., de 36 ani, din municipiul Giurgiu şi T. F. R., de 25 ani, din comuna Putineiu, judeţul Giurgiu, care  dețineau pentru  vânzare cantitatea de 500 pachete ţigarete, ce nu aveau aplicat timbru fiscal.

Cantitatea de ţigarete a fost ridicată în vederea confiscării, urmând ca poliţiştii, împreună cu comisarii Gărzii Financiare Giurgiu, să stabilească cu exactitate valoarea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului.

Suspecţii sunt cercetaţi în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă, deţinerea în afara antrepozitului fiscal a mai mult de 10.000 ţigarete şi evaziune fiscală.