În perioada 23-25 august a.c., poliţiştii rutieri, împreună cu cei de ordine publică, au acţionat la nivel naţional,sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

Poliţiştii giurgiuveni au acţionat pe Drumurile Naţionale care străbat judeţul Giurgiu, în zonele considerate cu risc, aplicând 543 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 86.880 lei, din care 381 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 22 pentru depăşire neregulamentară, 17 pentru consum de alcool iar restul pentru alte abateri.

Pe timpul acţiunilor poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 76 permise de conducere (27 pentru depăşirea cu peste 50 km/h a limitelor legale de viteză, 22 pentru depăşire neregulamentară, 17 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice) şi 13 certificate de înmatriculare.

În această perioadă au fost întocmite 9 dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor de drum şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Acţiunea a făcut parte din calendarul campaniei preventive „SPEED”, desfăşurată pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.