vot-bulgaria-noviniteÎncepând  cu 14 august şi până în data de 16 august 2015, peste 130 de poliţişti din cadrul I.P.J. Giurgiu vor acţiona în medie, zilnic, cu 56 de mijloace tehnice şi vor desfăşura misiuni specifice în localităţile judeţului, pe drumurile publice, în gări, autogări, portul Giurgiu şi zona adiacentă acestora, în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative.

          Serviciile operative şi subunităţile de poliţie din cadrul inspectoratului, în colaborare cu celelalte instituţii de aplicare a legii, vor acţiona în sistem integrat, cu preponderenţă în zonele aglomerate în care sunt preconizate a se desfăşura manifestări religioase, cultural artistice sau de agrement, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor ce pot afecta siguranţa persoanei şi a patrimoniului dar şi pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei circulaţiei rutiere.

          De asemenea, poliţiştii vor intensifica activităţile specifice în locurile de comercializare a produselor agroalimentare (târguri săptămânale, pieţe, oboare, bâlciuri, zonele supermarket-urilor, etc.) pentru combaterea evaziunii fiscale şi comerţului ilicit. Totodată, poliţiştii vor organiza pe timpul nopţii, în zonele rurale, acţiuni pentru prevenirea şi descurajarea furturilor din locuinţe sau anexe gospodăreşti. 

          Poliţiştii rutieri vor întreprinde în aceste zile o serie de măsuri specifice menite să contribuie la desfăşurarea în siguranţă a traficului rutier, în zonele de risc şi în perioadele în care se înregistrează valori ridicate de trafic, acţionând în acelaşi timp pentru limitarea ambuteiajelor, excesului de viteză şi pentru depistarea persoanelor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice. Aparatele radar vor fi folosite la capacitate maximă, atât pe raza municipiului Giurgiu şi a oraşelor Bolintin Vale şi Mihăileşti cât şi pe Drumul Naţional 5 Giurgiu – Bucureşti şi Drumul Naţional 6 Bucureşti – Alexandria, având în vedere că se aşteaptă un aflux important de persoane către lăcaşurile de cult şi zonele de agrement.    

          Un accent deosebit se va pune pe fluidizarea traficului la ieşirea din ţară în zona Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu dar şi pe Drumul Naţional 5 pentru evitarea blocajelor, având în vedere perioada estivală şi lucrările la Podul Prieteniei.

 Poliţiştii atenţionează cetăţenii să adopte în această perioadă o conduită preventivă, pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor îndreptate asupra persoanei sau patrimoniului (pentru prevenirea furturilor din genţi şi buzunare, furturilor de/din autoturisme şi locuinţe, înşelăciuni, prevenirea actelor de violenţă pe fondul consumului excesiv de alcool. (JGR)

 

P