Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu ( P.T.F. Giurgiu) au descoperit ascunse şi nedeclarate peste 11.000 de pachete de ţigări, fără marcaje fiscale.

În data de 01.11.2014, ora 22.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion, cetăţeanul român, Georgică G., în vârstă de 48 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, accesorii de tâmplărie PVC, de la o societate comercială din Turcia cu destinaţia România. Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit în compartimentul marfă, în interiorul paleţilor cu accesorii, 8.300 pachete ţigări fără marcaje fiscale.

Cu ocazia verificărilor, s-a constatat că ţigările aparţin şoferului autocamionului, care a declarat că le-a cumpărat din Istanbul – Turcia, in schimbul sumei de 6.000 de euro cu scopul de a le comercializa. Țigările, în valoare de 8.300 lei, au fost reţinute de către lucrătorii vamali în vederea continuării cercetărilor.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au selectat pentru control, pe sensul de intrare în ţară, un autocar care efectua curse pe ruta Turcia – România. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în podeaua acestuia, în mai multe pungi din plastic, 2.720 pachete de ţigări fără marcaje fiscale. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că ţigările aparţin cetăţeanului turc Arslan S., în vârstă de 26 de ani, pasager în autocar. Persoana în cauză a declarat că a cumpărat ţigările de la un cetățean bulgar din localitatea Stara Zagora  (Bulgaria) şi de la un duty- free din Turcia, plătind în total pentru ele 1.500 de euro. Ţigările, în valoare de 27.200 lei, au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele celor doi bărbați au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.