perchezitiiPoliţişti ai inspectoratelor de poliţie Buzău, Ilfov și Giurgiu, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul General al Poliţiei Române, au efctuat  miercuri dimineață 12 percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Conform AGERPRES activităţile s-au desfășurat  la locuinţe şi sedii sociale de pe raza judeţelor Buzău, Ilfov și Giurgiu. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale a fost estimat la peste 9.000.000 de lei!

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012- 2014, un agent economic din Buzău ar fi efectuat achiziţii fictive de piei de animale de la mai multe firme din judeţele Giurgiu şi Ilfov. Între societăţile comerciale implicate s-ar fi realizat un transfer de facturi fiscale, fără a se livra bunurile, astfel încât să se creeze un avantaj economic firmei care recepţiona marfa fictivă. Ulterior, banii obţinuţi erau spălaţi prin intermediul societăţilor controlate, pentru a se disimula adevărata provenienţă a sumelor obţinute din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală –  se precizează într-un comunicat al IPJ Buzău.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice urmează să pună în aplicare 6 mandate de aducere, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale fiind estimat la peste 9.000.000 de lei.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informare şi Protecţie Internă.