(Comunicat de presă -IGPR)

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T — S.T. Ploiești au efectuat 25 de percheziții la locuințele membrilor unei grupări infracționale, formată din 19 persoane, specializată în evaziune fiscală și spălare de bani. /30 de persoane urmează a fi conduse la audieri.

La data de 25 noiembrie a.c., polițiștii brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești, București și Constanța și ai serviciilor de combatere a criminalității organizate Buzău și Brăila, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. — S.T. Ploiești au efectuat 25 de percheziții domiciliare pe raza județelor Constanța, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila și a municipiului București.

Activitățile au vizat destructurarea unei grupări infracționale, specializată în evaziune fiscală și spălare de bani și s-au realizat cu sprijinul Direcției Generale Antifraudă și al jandarmilor. Din cercetări a reieșit că, o parte dintre membrii grupării, în calitate de administratori ai unui club sportiv, ar fi inițiat, în anul 2012, o grupare infracțională, în scopul preluării și finanțării unui club sportiv din Ploiești.

Astfel, ar fi fost efectuate operațiuni nereale, prin emiterea de documente și facturi fictive, în scopul deducerii T.V.A. și diminuării bazei de impozitare, respectiv a impozitului pe profit. De asemenea, pentru crearea unor relații comerciale aparente între firmele implicate în activitatea infracțională cu respectivul club sportiv, cei în cauză ar fi facturat servicii și livrări de mărfuri, sumele astfel obținute fiind însușite de către membrii grupării, în scopul preluării și finanțării clubului, prin creditări succesive. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 15.400.000 de euro!

Un număr de 30 de mandate de aducere vor fi puse în executare de polițiști, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T — S.T. Ploiești, pentru audieri. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I. (Jurnal)