perchezitii

Poliţia Română a efectuat și efectuează,  încă astăzi miercuri 1 octombrie, un  număr de  46 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Buzău, Teleorman şi Giurgiu. Ele vizează  locuinţele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală, precum şi sediile unor societăţi comerciale. La această acțiune participă peste 170 de polițiști. 

La data de 1 octombrie,  174 de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor şi specialişti criminalişti din cadrul I.P.J. Ilfov, sprijiniţi de luptători din cadrul S.I.A.S. – I.G.P.R. şi S.A.S. de la D.G.P.M.B. şi inspectoratele judeţene de poliţie Buzău,  Teleorman și Giurgiu efectuează zeci  de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Ilfov, Buzău, Giurgiu,Teleorman, precum şi a municipiului Bucureşti. Operaţiunea vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane, cetăţeni români şi italieni, bănuite de comiterea de ilegalităţi în domeniul comercializării de legume şi fructe. În fapt, în scopul deducerii taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, cei în cauză ar fi înregistrat fictiv în contabilitatea agentului economic achiziţii şi vânzări fictive derulate prin 15 societăţi fantomă, în perioada decembrie 2013 – august 2014. În acest fel, ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de euro!

Un număr de 27 de persoane vor fi conduse la audieri. Percheziţiile se desfăşoară într-un dosar penal înregistrat la Serviciul de Investigare a Fraudelor Ilfov, în care poliţiştii efectuează cercetări, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, faptă prev. de art. 9, alin.1, lit. c şi art. 9, alin. 3 din Legea nr. 241/2005.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al D.I.P.I. şi S.R.I. (Jurnal)

 

1 COMENTARIU

  1. In alte localitati din Moldova, Adredeal, Dobrogea, Oltenia nu vedem asemenea descinderi. Sa intelegem ca numai in jurul Bucurestiului este evaziune fiscala si in alte judete nu???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.