mascatipolitiadias21-1360161340Polițiștii din Ilfov  au efectuat astăzi dimineață șase percheziții la persoane bănuite că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 500.000 de euro prin săvârșirea de infracțiuni economice.

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov au efectuat perchezițiile  pentru destructurarea unei grupări infracționale, care acționa în domeniul transportului internațional de marfă.

Perchezițiile au loc în municipiul București și în județele Ilfov, Constanța și Giurgiu, la domiciliile persoanelor vizate și la sediile societăților comerciale administrate de acestea.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 — 2014, reprezentanții unei firme, cu obiect de activitate transportul internațional de marfă, ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive pentru prestări servicii și achiziții de consumabile auto, pentru a diminua baza impozabilă și pentru a eluda plata taxei pe valoare adăugată și a impozitului pe profit.

De asemenea, în urma investigațiilor s-a stabilit că facturile fiscale false, evidențiate în contabilitatea agentului economic, ar proveni de la societăți comerciale de tip fantomă.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov. (Jurnal)