646x404 Foto: Țigările sunt ascunse de contrabandiști, uneori în locuri greu de ghicit, însă flerul polițiștilor nu poate fi înșelat…

În această dimineaţă, Poliţia Română a efectuat 80 de percheziţii în două judeţe , unul fiind Giurgiu alături şde  municipiul Bucureşti, la membrii unei grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări.

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice efectuează, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat  duminică 17 mai , dimineață,  80 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Giurgiu şi Ilfov şi în municipiul Bucureşti. Este vizată o grupare infracţională specializată în contrabandă cu ţigări.

Cercetările au relevat faptul că membrii grupării introduceau în ţară ţigările pe două filiere: o parte prin partea de nord a ţării, din state non Uniunea Europeană (care erau vândute ulterior pe raza judeţului Giurgiu), respectiv din Bulgaria, prin intermediul unei societăţi de curierat. În urma acestei acțiuni 80 de persoane urmează a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Giurgiu, pentru audieri.

La acţiune, desfăşurată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, participă peste 350 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Giurgiu, împreună cu luptători S.I.A.S.- I.G.P.R. şi poliţişti din Ilfov.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. (JGR)