Poliția Română a afectuat joi 29 ianuarie, la ora 8.00 dimineața , 28 de percheziții, în 6 județe și în București, pentru destructurarea unei grupări infracționale bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.200.000 de euro, prin evaziune fiscală în domeniul comerțului cu materiale reciclabile, printre care și Giurgiu!

La data de 29 ianuarie, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice — Inspectoratul General al Poliției Române, peste 100 de polițiști au efectuat 28 de percheziții, în municipiul București și în județele Călărași, Dolj, Galați,  Ilfov ,Timiș și Giurgiu pentru destructurarea unei grupări infracționale implicată în comiterea de infracțiuni de evaziune fiscală.

Polițiștii au  verificat relațiile comerciale desfășurate de un număr de 12 societăți comerciale din România și 3 societăți comerciale din Marea Britanie. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010 — 2014, reprezentanții societăților implicate nu ar fi înregistrat în evidența contabilă veniturile realizate din comercializarea materialelor reciclabile (feroase și neferoase) și ar fi înregistrat documente de proveniență pentru mărfuri comercializate de la firme tip ‘fantomă’. Sumele de bani încasate prin conturile bancare ar fi fost ridicate în numerar, folosindu-se borderouri de achiziții întocmite în fals.

De asemenea, a reieșit că, în cursul anului 2012, ar fi fost realizate mai multe livrări către 3 societăți din Marea Britanie, nerecunoscute de acestea.Prejudiciul cauzat este estimat la 2.200.000 de euro, reprezentând taxe și impozite sustrase de la plată de administratorii societăților, în perioada 2010 — 2014.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și se derulează cu sprijinul Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale — Inspectoratul General al Poliției Române și al serviciilor pentru acțiuni speciale de la unitățile teritoriale.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. (Jurnal)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here