beianu-copresedinteÎn mod logic în ultima vreme în presa locală au apărut articole care interpretează în fel și chip actuala etapă a competiției interne pe care o parcurge candidații PNL pentru funcția de primar al municipiului, cât și întreaga reconfigurare a activității interne a partidului, a declarat în cadrul celei mai recente conferințe de presă a PNL Giurgiu, co – președintele organizației județene, Dumitru Beianu.

 În ultimii doi ani sau schimbat multe lucruri în administrația publică și politică – a mai spus Beianu. Răbdarea oamenilor care votează odată la 4 ani a ajuns la limita suportabilității. Ca atare, acum și clasa politică trebuie să se adapteze din mers la problemele giurgiuvenilor, și să vină în întâmpinarea lor cu programe și soluții viabile și credibile. Le recomand și altor partide locale ca stabilirea unui candidat la funcția de primar al municipului, al unui oraș sau al unei comune, să nu mai fie doar apanajul și responsabilitatea acelui partid. După părerea noastră varianta cea mai corectă este ca persoana pe care noi o desemnăm să participe mai întâi la o cercetare sociologică, așa cum este în cazul Primăriei Giurgiu, iar cetățenii să aibă posibilitatea să aleagă dintre cei care au susținerea PNL pe cel mai bun viitor candidat la funcția de primar. În urma sondajului de opinie giurgiuvenii vor avea ocazia să ne recomande persoana care se bucură de cea mai mare încredere și simpatie în opinia lor.

 Beianu a mai precizat și faptul că în ultima ședință a Biroului Politic Național s-a stabilit ca între 1 și 19 septembrie să se efectuează sondajele la nivelul municipiilor reședință de județ. Deci și noi suntem în cadrul statutului și nimic nu ne împiedică să spunem că putem câștiga pentru PNL Primăria Giurgiu. Până acum s-au completat declarațiile de intenție privind candidatura dar și în continuare se mai pot depune declarații, cred că încă una – două săptămâni. Deci, chiar până în momentul când vom stabili firma profesionistă care va efectua sondajul de opinie se mai pot depune candidaturi.

Co-președintele liberal  a mai subliniat faptul că : să candidezi la Primăria Giurgiu este o dorință a unei persoane,  dar dacă nu câștigăm și Consiliul Județean atunci primarul municipiului va avea un rezultat cel puțin mediocru, este valabilă și vece – versa! De ce? Pentru că acum cei mai mulți bani pentru investiții au venit la Consiliul Județean, probabil la fel va fi și pe viitor. Din această cauză este obligatoriu să câștigăm ambele competiții, Primăria Giurgiu și Consilul Județean. Sunt obligat să susțin un coleg liberal cu o echipă bună de consilieri ca să câștige Primăria Giurgiu, iar eu cu o altă listă de consilieri valoroși să câștig Consiliul Județean. Acum principala problemă a PNL Giurgiu nu este una a unei sume de proiecte individuale, noi trebuie să găsim o echipă competitivă care să câștige Primăria Giurgiu. Competiția internă dintre Florian Nicolae și Noruț Stănișteanu va evidenția proiectele pentru giurgiuveni și va însuma la un loc toate voturile lor, și nu vor diviza în nici un caz PNL.

(Calin H.)