Giurgiu şi Olteniţa reprezintă o perspectivă de dezvoltare economică pe Dunăre, a afirmat, joi, fostul preşedinte Ion Iliescu, aflat într-o vizită la Şantierul Naval Giurgiu. “Giurgiu şi Olteniţa reprezintă o perspectivă de dezvoltare economică, dar, din păcate, şantierele navale precum şi alte domenii economice se confruntă cu o deprofesionalizare şi o lipsă de specialişti”, a afirmat Ion Iliescu, subliniind că ar trebui să se acorde din nou atenţie şcolilor profesionale. Fostul şef al statului s-a interesat de comenzile de la Şantierul Naval Giurgiu şi de gradul de pregătire a angajaţilor.

“Din păcate, formăm oameni, iar după ce se califică pleacă în alte părţi şi în străinătate. Practic angajăm muncitori necalificaţi, îi instruim şi, de multe ori, nu rămân nici trei dintr-o sută de persoane calificate”, a declarat Teodor Apostol, patronul Şantierului Naval Giurgiu. Preşedintele de onoare al PSD a discutat aproape o jumătate de oră cu muncitorii de la şantier despre problemele care îi frământă şi s-a arătat încântat să afle că printre ei sunt şi oameni care au lucrat la şantierele navale din Olteniţa şi Galaţi. Muncitorii i-au spus fostului preşedinte că muncesc din tată în fiu în acest domeniu, că nu s-au îmbogăţit şi nu înţeleg cum alţii au reuşit acest lucru.

După vizita la şantierul naval, Ion Iliescu s-a întâlnit cu liderii organizaţiei judeţene social-democrate şi şi-a lansat cartea “După 20 de ani”.

AGERPRES