semn_intrebare_poza_20654100_2.jpg.pagespeed.ce.yyBbYcejdx 
Nu știu dacă vor mai apare și alte candidaturi în afara lui Florian Nicolae și Noruț Stănișteanu,  a declarat Dumitru Beianu în ultima conferință de presă a PNL Giurgiu. El a precizat că această competiție creată în interiorul partidului  este benefică  pentru PNL .  Ea  nu va crea discuții contradictorii în interiorul partidului, pentru că la noi este democrație. Organizația județeană a PNL se pregătește să vină pentru alegerile la Primăria Giurgiu cu un candidat și cu o listă de consilieri locali alcătuită numai din profesioniști. Este un mod nou și sincer de abordare politică, care se desfășoară în spirit de camaraderie politică. Personal am încredere deplină în colegii mei Florian Nicolae și Noruț Stănișteanu, și îi vom susține în egală ajutându-i să vină în fața giurgiuvenilor cu proiecte viabile și constructive care să contribuie la creșterea bunăstării populației.

Beianu a mai declarat că ăi este greu să spună pe cine preferă dintre cei doi… Precizez însă că în ultima ședință a BPM ( Biroul Permanent Municipal) s-a stabilit ca această campanie, dintre ei, să se facă fără prea multe apariții în presă și în deplin spirit de fair-play. Am spus recent, este adevărat,  că îl susțin în cursa pentru Primăria Giurgiu pe Florian Nicolae, dar atunci în cursă nu se înscrisese Noruț Stănișteanu. Nu pot retracta ce-am spus, dar nici nu pot spune acum că sunt în favoarea unuia sau altuia. Doar giurgiuvenii vor decide care dintre ei are cea mai mare șansă, iar  PNL-ul  îl va susține pe acel candidat. Sondajul va fi efectuat de o firmă profesionistă,  agreată de la nivelul central al partidului nostru întrucât rezultatul său trebuie recunoscut de organizația națională. Va fi un sondaj sincer, în care sunt excluse orice intervenții subtile din partea cuiva.

  Dumitru Beianu a mai spus că   pentru el ,  perioada următoare este foarte grea. Avem în față un examen foarte greu, căci de alegerile locale din 2016  depinde foarte mult și cele parlamentare. Deocamdată nu avem garanția că vom câștiga și Primăria Giurgiu și Consilul Județean. Personal însă doresc să le câștigăm pe amândouă, și mai ales doresc să nu dezamăgim după aceea oamenii,  întrucât giurgiuvenii o duc din ce în ce mai greu, și ei își pun mari speranțe în primar!florian-nicolae-PNL-Giurgiu

(C. Heliade)