afgani-300x200Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au depistat, ascuns  un cetăţean afgan, care încerca astfel să intre ilegal în ţară.

Luni  23 martie, ora 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion marca Renault, un cetăţean turc, în vârstă 57 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile din Turcia pentru România.

Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a descoperit ascuns  un bărbat. El stătea ascuns pe osia remorcii camionului!? La cercetări s-a stabilit faptul că persoana în cauză este un cetăţean afgan, în vârstă de 13 ani, iar la cercetări, şoferul camionului a declarat că nu ştie cum a ajuns persoana respectivă pe osia mijlocului de transport.

Conform protocolului româno – bulgar, camionul, conducătorul auto şi persoana în cauză au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (Jurnal)