Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au descoperit patru  minori, care intenţionau să intre ilegal în România, ascunşi în mijloace de transport.

În data de 29 noiembrie ora 2.30, dimineața,  la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion marca Mercedes, cetăţeanul bulgar Asenov N., în vârstă de 41 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, rulouri de textile din Turcia pentru Belarus.                                            În urma unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra camionului, ocazie cu care au descoperit, ascunse în compartimentul marfă al semiremorcii, două persoane de sex masculin.

Din cercetări s-a constatat faptul că  minorii sunt cetăţeni afgani, în vârstă de 15, respectiv 16 ani.  Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în mod fraudulos într-o ţară din vestul Europei.

Şi poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, au descoperit alţi doi cetăţeni afgani, cu vârste de 15 respectiv 17 ani, care intenţionau să intre ilegal în România. Aceştia erau ascunşi într-un camion condus de un cetăţean turc, care transporta produse electrice din Turcia pentru Polonia.

La cercetări cei doi au declarat că sunt cetăţeni afgani, au plecat din ţara lor în urmă cu aproximativ 2 luni şi au intrat ilegal în Turcia ascunşi în mijloace de transport. În Turcia au fost ajutaţi de cetăţeni ale căror date de identitate nu le cunosc, care i-au urcat în camion pe timp de noapte, tăind prelata şi lipind-o pe interior, fără să ştie şoferul.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, iar conform protocolului româno – bulgar, cetăţenii afgani, conducătorii auto şi mijloacele de transport au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.