DSC01229Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit, în ultimele 24 de ore, în două cazuri, patru persoane ascunse în mijloace de transport care intenţionau să intre ilegal în România.

  • În data de 09.12.2014, ora 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion marca Volvo, cetăţeanul ucrainean Vasyl S., în vârstă de 48 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, rulouri de textile din Turcia pentru Rusia.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra camionului, ocazie cu care au descoperit, ascunsă  în compartimentul marfă al semiremorcii, o persoană de sex masculin.

La cercetări, persoana declară că este cetăţean afgan şi că a plecat din Afganistan în urmă cu aproximativ două luni, şi a stat în Bulgaria până în data de 07.12.2014. De aici, ajutat de un cetăţean bulgar, ale cărui date de identitate nu le cunoaşte, a urcat în camion, pe  timp de noapte, tăind prelata şi relipind-o cu o bandă adezivă, fără să ştie şoferul, având intenţia de a ajunge într-o ţară din vestul Europei.

 

  • În aceeaşi zi, în jurul orelor 21.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, au fost descoperite alte trei persoane de sex masculin, de origine afro-asiatică, care intenţionau să intre ilegal în România, ascunse într-un camion încărcat cu pâslă din Turcia pentru România.

Aceştia nu aveau asupra lor niciun document de identitate şi nu vorbeau nicio limbă de circulaţie internaţională. La cercetări, şoferul camionului, un cetăţean român, a declarat că nu ştie cum au ajuns persoanele respective în compartimentul marfă.

 

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, iar conform protocolului româno – bulgar, migranţii au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

p. Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu –

inspector de poliţie Coman Bogdan; tel.: 0752138167