Duminică  21 decembrie, în jurul orelor 23.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat ( judeţul Dolj),  s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară pentru efectuarea formalităților de frontieră, la volanul unui autoturism  marca Renault, cetăţeanul apatrid Ismail Z., în vârtsă de 43 de  ani, posesor al unui permis de şedere, eliberat de autorităţile elveţiene.)

La controlul de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, în compartimentul destinat călătorilor, pe podea, între scaune,  au fost descoperite doi bărbați  şi o femeie  care au declarat verbal că sunt cetăţeni irakieni şi că intenţionau să ajungă fraudulos într-o ţară din vestul Europei, în căutarea unui loc de muncă.

Cu o zi înainte (20.12.2014), la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu,  în jurul orelor 21.00, se prezentase , pentru a intra în ţară, la volanul unui camion marca Renault, cetăţeanul turc Erdal Y., în vârstă de 44 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, geamuri din Turcia pentru Ucraina.  În urma unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra camionului, ocazie cu care au descoperit, ascunsă în compartimentul marfă al semiremorcii,  un bărbat ascuns.

Bărbatul a declarat că este cetăţean afgan ( în vârstă de 18 ani) şi că intenţiona să ajungă în mod fraudulos într-o ţară din vestul Europei.vŞoferul mijlocului de transport a declarat la rândul său  că nu a avut cunoştinţă despre faptul că în compartimentul marfă al autocamionului se afla ascunsă persoana respectivă.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, iar conform protocolului româno – bulgar, migranţii, conducătorii auto şi mijloacele de transport au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (Jurnal)