Aceasta este concluzia la care a ajuns preşedintele filialei judeţene a Partidului Conservator, Constantin Basangiac. „Recent, am înfiinţat o nouă filială în comuna Stăneşti”, ne preciza preşedintele conservatorilor giurgiuveni. „Este greu, uneori aproape imposibil să reuşim să pătrundem în unele localităţi, din mai multe motive. În primul rând, peste tot există filiale ale partidelor mari: PNL, PSD sau PD-L. Apoi, multe dintre persoanele contactate, în comunele în care primarii sunt ceva mai „rigizi”, nu vor să se implice politic, de teama unor eventuale repercusiuni sau pentru a nu-şi strica relaţiile cu primarul. De asemenea, noi ne-am dorit permanent să avem oameni care să fie exact ceea ce are nevoie societatea din punct de vedere politic, adevăraţi lideri de opinie. Am evitat permanent traseiştii politici”, mai spunea Constantin Basangiac.

În ceea ce priveşte relaţiile cu alte formaţiuni politice pe plan local, conservatorii nu evită pe nimeni, atâta timp cât eventualii parteneri conving că nu vor decât binele cetăţenilor. Cât despre partenerii de coaliţie, Constantin Basangiac afirmă că Partidul Conservator respectă termenii protocolului, şi, mai ales, că nu face niciun fel de comentariu asupra sondajelor de opinie date publicităţii până în prezent de celelalte două formaţiuni politice.

„Am încercat să atragem de partea noastră sectorul nehotărât al alegătorilor, pentru că aceia erau – de ce să nu recunoaştem – în căutarea unei alternative la politica şi politicienii actuali. De asemenea, în continuare recomandăm cetăţenilor să urmărească programele Partidului Conservator, cel puţin din ultimul an. Se va observa, în aceste condiţii, că am luptat pentru cetăţean, pentru a-l sprijini să treacă mai uşor peste tăierile de salarii sau de pensii, pentru a-i sprijini pe tineri să nu cadă în mrejele etnobotanicelor. Am putea fi acuzaţi, la un moment dat, de populism sau de politică socialistă, de stânga. Nu este aşa. Fiecare partid trebuie să aibă, în doctrina sa, şi o componentă socială, însă nu dusă la extrem”, mai preciza preşedintele PC.

De asemenea, acesta a mai promis giurgiuvenilor o surpriză: în scurt timp, internauţii vor putea urmări evoluţia filialei Giurgiu şi prin intermediul unui site, în care vor fi prezentate acţiunile conservatorilor, structura partidului, atât de la nivel central, cât şi local, relaţiile cu presa şi, cel mai important, vor găsi o soluţie pentru ca cetăţenii să îşi posteze problemele pe care le întâmpină.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here