61668370Deputaţii şi senatorii au votat astăzi proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor. Decizia a fost luată cu 303 voturi „pentru” şi 124 „împotrivă” şi două abţineri. Concret, potrivit proiectului de lege, un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de indemnizaţie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei. 

Deşi Guvernul a anunţat că nu susţine iniţiativa legislativă, lăsând totodată decizia la parlamentari, coaliţia de guvernare  a dorit să dovedească faptul că  are încă o largă majoritate. În plus,  iniţiatorii acestei legi, în total 228, sunt din PSD şi UNPR!

 De precizat că la această dată peste 90% dintre pensionari beneficiază de o pensie pe baza principiului contributivităţii,  în ţară sunt 400.000 de români care au 400 de lei (pensie minimă garantată de stat) şi o duc extrem de greu, de pe o zi pe alta, cei 400 de lei fiind  cu greu chivernisiți pe plata medicamentelor  și a dărilor către stat. De menționat că în timp ce pentru celelalte categorii de pensionari sunt excluse adăugarea altor venituri de acest fel, parlamentarii fac excepție de la această  regulă, încasând pe lângă pensia lor și pensia specială. Vorba proverbului: Cine împarte parte își face!

(Jurnal)