Parcul Tehnologic şi Industrial Giurgiu Nord se află la această oră în febra unor reamenajări impuse de prezenţa unor noi firme ce au solicitat spaţii pentru desfăşurarea activităţii lor. Directorul Parcului, Nicolae Jianu, ne spunea că blocajul economic manifestat la nivel mondial a afectat doar în mică parte firmele care au dezvoltat afaceri în acest loc. „Doar vreo două-trei firme şi-au dizolvat activitatea dar ele au fost repede înlocuite cu altele„ – spunea directorul Parcului. La această dată în cadrul celor 27 de societăţi prezente în Parc, lucrează peste 1500 de salariaţi iar din cele 8 hectare de spaţii construite au mai rămas doar două hectare neexploatate.

Nicolae Jianu ne mai spunea că în foarte scurt timp la parterul clădirii principale firma Line Marketing Grup SRL administrată de Ismail Kacmaz, va deschide o expoziţie permanentă de mobilier cu scopul de a-şi promova produsele şi în zona noastră, societatea având la ora aceasta deschise mai multe magazine de mobilă în toată ţara.

O altă societate care se dezvoltă rapid este firma italiană FRADAM, condusă de Eduardo Salomona, specializată în confecţii pentru bebeluşi.

Întrebat despre modul în care s-a implicat Guvernul sau administraţia locală în sprijinirea Parcului şi implicit în efortul investiţional al firmelor de aici, Nicolae Jianu ne spunea că din păcate, nu a existat nici un semn că cineva ar fi interesat de acest obiectiv. Mai mult de atât, stând de vorbă cu câţiva din cei care au investit sume importante aici, aceştia ne spuneau că administraţia locală le-a pus deseori beţe-n roate, acuzându-i pe funcţionarii din diferite instituţii ale statului că, nu i-au vizitat decât atunci când au dorit să le dea câte o amendă. Directorul parcului industrial mai spunea că din cele 27 de firme ponderea cea mai mare o au societăţile textile şi că marea problemă cu care continuă să se confrunte acestea rămâne recuperarea banilor de la beneficiari, multe dintre ele acceptând plata mărfurilor chiar şi la 90 de zile.

”În ceea ce ne priveşte pe noi, administratorii Parcului, facem eforturi uriaşe pentru a putea acoperi cheltuielile lunare mereu în creştere”- mai spunea Nicolae Jianu, precizând că numai plata lunară, medie, a energiei electrice ajunge la circa 250 milioane de lei noi.

T.Florian