DSC_0375Foto: Pontonul de pe care s-a dat plecarea în cursa competiției organizate duminică de Clubul Nautic ” San Giorgio”   

 

Duminică 6 septembrie , Clubul Nautic ”San Giorgio” a organizat a III-a ediție a Paradei  Ambarcațiunilor nautice. Ca de obicei gazde ale competiției au fost Mugurel Roșu și Dan Ban , ”căpitanii ” acestui Club . Prezența slabă a giurgiuvenilor la acest eveniment s-a datorat probabil  pe de-o parte vremii înnorate,  dar și faptului că de la ”întâlnire ” au lipsit de data aceasta atracțiile de bază ale românului: berea și micii. Asta pentru că organizatorii s-au adresat unui segment restrâns de cetățeni, și cu predilecție celor care iubesc cu adevărat sportul cu vâsle și apa.

DSC_0357

 

 După ce ambarcațiunile prezente la startul competiției ( canoe, vele, bărci cu motor…) au plecat în cursă,  concurenții au fost   prezentați  celor prezenți de către Mugurel Roșu prezent  pe Podul Bizeț, la o portavoce. A urmat decernarea premiilor la care au fost prezenți  reprezentanții publicațiilor  Jurnal giurgiuvean și Cronica giurgiuveanului  cât și cele trei televiziuni locale cărora  back-grund -ul a fost realizat de   fumul des al  grătarelor din apropiere, pregătind răsplata participanților și a celor care au sprijinit manifestarea acestui eveniment.

DSC_0339

Foto : Dan Soare unul dintre singurii supraviețuitori locali ai acestui sport nobil, caiac-canoe, într-o ambarcațiune inedită, toată din lemn, prezent la toate cele trei ediții ale competiției   

Care au fost  premiații competiției 

Premiul ”Ispolul găurit”  (**ispol = recipientul cu care se scoate apa din ambarcațiune ) acordat lui George Coporan; premiul special la categoria Vele, echipajului Princess; la categoria  vâsle – echipajului RAID România pentru Legenda Dunării; firmei FIBROMARIN pentru participare; familiei Buloi – pentru cea mai activă familie în 2015; cel mai activ membru al Clubului – Răzvan Toșcuța; celui mai entuziast membru al Clubului Nautic ”San Giorgio” – lui Hetruc Gabriel; pentru prezența constantă la toate cele 3 ediții ale competiției – ISU Giurgiu care a stat la dispoziția participanților și la descarcerarea dozelor de bere oferite celor prezenți; pentru promovarea sporturilor nautice Societății  ”Nautica Giurgiu”, administrator . prof. univ. Dan Pană; Cea mai activă prezență feminină – d-nei Georgiana Toșcuță; ONG-ului ”Let’s Do It” pentru prietenia cu Clubul Sportiv ”San Giorgio”;  cea mai bună recenzie a ediției a II-a – lui Florin Iordache; celui mai consecvent participant concurent lui Dan Soare , un practicant  vechi al caiacului, care a dovedit și de data aceasta că nu și-a pierdut îndemânarea, în ciuda trecerii timpului. Premiul Special a fost acordat echipajului ”Pescărușii” în care sunt implicați aproape toți membrii familiei (tată, fiică, gineri etc). Pentru promovarea acțiunilor Clubului în cel mai vechi și mai popular  săptămânal de presă giurgiuvean, jurnalistului Florian Tincu.

Și tot pentru promovarea media a acțiunilor Clubului au mai fost răsplătiți cu diplome: Tv Muntenia, Tv Giurgiu, Tv Valahia. Diplomă a primit pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului firma Floor Union care a fost și unul dintre sponsorii generoși ai paradei, dar și Mirel Matei- directorul Direcției de Sport și Turism cât și Primăriei Giurgiu, prezentă prin viceprimarul Alexandru Vladu.

Nu au fost omiși de la podiumul de premiere nici cei mai tineri participanți. Este vorba de Ileana Ciobanu de numai 4 anișori care ne-a etalat o superbă pălărie de paie care din cauza vântului a stat mai mult pe jos …! Cu siguranță marea revelație a paradei a fost micuțul Badea Mihnea, mascota evenimentului, în vârstă de doar câteva luni,  care a refuzat cu ostentație grătarul și micii,  mulțumindu-se cu laptele servit de la sânul mamei.

Imaginile de la întregul parcurs al acestui eveniment au fost realizate de către Costel Nicolae și Alexandru Andrei Crăciunescu și vă vor fi prezentate în câteva grupaje în acest material și în zilele următoare…

(Redacție)