Un spital de campanie doar pentru Ebola va fi operaţional lângă Capitală, până la sfârşitul lunii  acesteia- anunţă autorităţile. Acolo vor fi duşi pacienţii suspecţi, după ce vor fi selectate şi cadrele medicale pregătite să preia astfel de cazuri, fără să se pună în pericol. Încă nu sunt cunoscute toate căile de transmitere a virusului Ebola. Nu se ia prin aer, ca gripa, dar nu e exclus să se transmită prin picăturile de la strănut, de exemplu.

În Africa de Vest, peste 550 de cadre medicale au luat Ebola, iar 320 au murit. De teama răspândirii bolii, autorităţile din România vor deschide un spital special cu câteva zeci de paturi. Obiectivul militar păzit, amplasat aproape de aeroportul din Otopeni, va fi operaţional până luna viitoare. Riscul e mic pentru România. Dar vigilenţa trebuie păstrată. Dacă apar cazuri suspecte până la deschiderea spitalului de campanie, vor fi duse la pavilionul special de la Institutul „Matei Balş”.

În Europa, mai sunt doar doi pacienţi trataţi de Ebola. In Africa numărul cazurilor noi şi al deceselor a scăzut. Iar Liberia, ţara cea mai afectată, a ridicat starea de urgenţă decretată în august. În total, s-au înregistrat 14 mii de cazuri şi aproximativ cinci mii de decese. Rata mortalităţii a scăzut la o treime. E de aproape trei ori mai mică decât la începutul actualei epidemii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.