În vreme de criză, mulţi dintre giurgiuvenii noştri se îndreaptă  către haine mai ieftine, iar o soluţie la îndemână,  o reprezintă magazinele second hand. Cei care optează pentru haine la mâna a doua, trebuie să fie însă  foarte atenţi când fac astfel de achiziţii şi niciodată să nu le poarte fără să le spele şi să le dezinfecteze temeinic. Încă de la apariţia lor în municipiu magazinele second-hand au fost extrem de des frecventate de către giurgiuveni.

Este iată o mărturie a nivelului de trai al populaţiei acestui oraş. Zilele trecute, făcând o analiză a preţurilor din magazine, am constatat însă că preţurile şi aici par că au luat-o razna. Astfel un pulover simplu a ajuns la preţul de  20 -30 de lei şi chiar 40 de lei, o geacă la 30 de lei, o rochie chiar şi la  50 de lei! Preţuri mai mici pot fi întâlnite doar la bluejeans: 10-20 lei, cămaşi: 15-20 de lei, fustă: 20 de lei. Preţurile hainelor din magazinele second hand au ajuns  după cum se observă, în unele cazuri, chiar mai mari în comparaţie cu cele din pieţe sau magazine, de unde le poţi cumpăra nou-nouţe sau chiar la acelaşi preţ, dacă te grăbeşti şi prinzi perioada de reduceri.

Cumpărătorii giurgiuveni sunt însă în continuare de părere că de preferat rămân hainele second hand, deoarece preţul lor este mai mic totuşi faţă de preţurile practicate în magazinele mari, şi că  din lipsa banilor sunt nevoiţi să evite magazinele cu haine de firmă.

Roxana MARDARE