ghid-pentru-studentii-romani-din-strainatate-18508512Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Giurgiu reaminteşte absolvenţilor instituţiilor de învăţământ promoţia anului 2017 ca data de 25 iulie 2017 este termenul-limită până la care aceştia se pot înscrie în evidenţele AJOFM Giurgiu pentru a beneficia de indemnizaţie de şomaj, in cazul in care nu reuşesc să se angajeze sau nu urmează o formă de învăţământ. Cei care se vor înscrie după această data vor primi doar asistenţa personalizată în vederea identificării şi ocupării unui loc de muncă şi posibilitatea urmării unui curs de formare profesionala.

Pentru a evita aglomeraţia care se poate crea la sfârşitul perioadei de înregistrare, rugăm absolvenţii să se prezinte şi în perioada următoare la sediul AJOFM Giurgiu în vederea înscrierii în baza de date

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ înregistraţi la AJOFM Giurgiu beneficiază de informare şi consiliere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de munca, precum şi de facilităţi financiare. De asemenea, în scopul asigurării reconversiei şi integrării pe piaţa muncii, absolvenţii pot participa la programe de formare profesionala.

În vederea înregistrării la agenţiile de ocupare, absolvenţii trebuie să prezinte următoarele documente:

– CI (copie şi original);

– act de studii sau adeverinţa (copie şi original);

– certificat de naştere (copie şi original);

– certificat de căsătorie – dacă este cazul (copie şi original);

– adeverinţă medicala – cu specificaţia “Apt pentru munca” sau cu eventuale restricţii medicale;

– adeverinţă eliberata de administraţia financiara din care să rezulte venitul realizat.

Data absolvirii cursurilor in anul şcolar 2016 – 2017 este 26.05.2017 pentru elevii care au promovat la toate disciplinele, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat. Elevii care nu au situaţia şcolară încheiată se pot înregistra în evidenţele AJOFM Giurgiu în termen de 60 zile de la data promovării examenului de corigenţă (data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ).

Relaţii suplimentare se pot obţine de la sediul AJOFM Giurgiu din mun. Giurgiu, sos. Bucureşti, bl. 202/5D, sc. A, B, C, parter + mezanin; tel.: 0246/230613 sau la Punctul de Lucru din oraşul Bolintin Vale – b-dul Republicii (incinta Bibliotecii orăşeneşti), tel: 0246/271.066.

Biroul de presă al AJOFM Giurgiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here