hqdefaultSe pare că personajul popular Păcală ar avea un frate în comuna Daia. Cum am dedus acest lucru? Păi din rândurile următoare primite din partea  polițiștilor Postului de Poliție Daia. Aceștia  au fost sesizați în  data de 21 aprilie, de către un bărbat de 67 ani, din București, că în perioada noiembrie 2015 – aprilie 2016, în care se aflase în Capitală,  că persoane necunoscute, i-au furat  ușile metalice de la două garaje, amplasate pe un teren aflat la ieșirea din satul Plopșoru, comuna Daia, județul Giurgiu.

În urma investigațiilor efectuate polițiștii Secției nr. 7 Băneasa, împreună cu polițiști din cadrul Postului de Poliție Daia, au identificat pe M. V., un bărbat de 57 ani, din comuna Daia, județul Giurgiu, la locuința acestuia fiind găsite ușile metalice furate, pe care hoțul le luase fără ca cineva să-i fi spus ”Trage ușa după tine!” ca în povestea șui Păcală.

Polițiștii i-au deschis acum cetățeanului  din Daia   dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, lucru care cu siguranță îl va face de…basm la el în sat!

(Marian TARU)