2Respectă și vei fi respectat” este tema activității preventiv-educative ce a avut loc astăzi la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu. Participanți la această acțiune au fost elevii clasei a X-a E de la Colegiul Național Ion Maiorescu, care au susținut ora de dirigenție alături de jandarmi.

În cadrul activității jandarmii le-au prezentat elevilor aspecte referitoare la prevenirea apariţiei şi dezvoltării comportamentelor agresive, gestionarea stărilor conflictuale, prevenirea delincvenţei juvenile, a consumului de droguri şi a traficului de persoane, prevenirea violenţei în sport, dar şi cunoaşterea legislaţiei în domeniul ordinii şi liniştii publice.

Activitatea s-a bazat pe discuții interactive și pe exemple care să-i ajute pe elevi să înțeleagă importanța unui comportament adecvat, atât la școală, cât și în timpul liber.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, în baza parteneriatelor educaţionale încheiate cu instituţiile de învăţământ preuniversitar din municipiul Giurgiu.

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul