De ce votez Klaus Iohannis? – a răspuns retoric, deputatul giurgiuvean,  jurnaliștilor de la AGERPRESS, explicând :

Fac parte dintr-un partid politic, dar, în același timp, sunt un om liber. Iată de ce am decis să vă explic votul meu de duminică, care va merge doar spre Klaus Iohannis.  Îmi doresc o țară curată, dezvoltată, constructivă, cu o conducere a statului de bun-simț. Vreau o țară civilizată, modernă, în care instituțiile statului să respecte oamenii, plătitorii de taxe și impozite, nu să-i umilească repetat și permanent. Îmi doresc o Românie cu viitor pentru fetița mea, nu vreau să o trimit în străinătate încă din liceu, așa cum fac potentații politici ai zilelor noastre.

Voi vota Klaus Iohannis deoarece primul-ministru-candidat, Victor Viorel Ponta , nu va reuși să își onoreze pleiada de promisiuni din aceste zile, așa cum nici USL, și mai apoi PSD, nu și-au respectat angajamentele luate în fața românilor din 2012 încoace. Mulți dintre noi știm că astăzi, după doi ani și jumătate de guvernare a camarilei PSD, compusă din baroni locali care au jefuit județe și demnitari ce au furat pădurile generațiilor viitoare, România ocupă ultimul loc în Europa la cele mai sensibile capitole. Cel mai dureros este eșecul luptei împotriva sărăciei, deoarece cifrele reale arată că mult mai mulți români sunt mai săraci decât acum trei ani…Întrebarea justificată este cum va reuși o Românie condusă în totalitate de PSD, cu ajutorul nemijlocit al unei alianțe formate, în premieră națională după 25 de ani de democrație, din UDMR și PRM — adică ungurii și Vadim împreună, Doamne iartă-i, că nu știu cum au ajuns aici! — să iasă din recesiune? Este evident că nu va reuși…

Nu voi vota Ponta pentru că a introdus 36 de taxe și parataxe noi, iar dacă va ajunge președinte este posibil să ordone guvernului său să pună și taxă pe apa de ploaie sau pe zâmbet! Nu voi vota Ponta pentru că nu a vrut nici în ruptul capului să îngroape definitiv legea aministiei și grațierii, nici în ultima ședință a Parlamentului, nici cu alte ocazii, și este foarte posibil să o promulge imediat ce ar ajunge președinte. Doar Ponta continuă să se situeze în funcția de susținător și protector al PSD-iștilor corupți, parlamentari, foști miniștri, președinți de Consilii Județene și lideri județeni ai PSD, care au dosare de delapidare de sute de milioane de euro, dar conduc județele după bunul lor plac, iar apariția sa la Cotroceni ar transforma România într-un rai al corupției generalizate. Atunci chiar nu vor mai avea frică de nimeni! Nu voi vota Ponta pentru că doar el a demonstrat că, nu numai că nu susține statul de drept, ba chiar i se opune din răsputeri! Nu voi vota Ponta deoarece a fost pus de Băsescu, girat de Băsescu, și a coabitat și încă coabitează cu Băsescu!

În cei aproape trei ani de când conduce Guvernul, doar Ponta nu a demarat nici un proiect de țară pentru România! Doar Ponta nu știe cum arată România reală, nu a văzut niciodată satele din Giurgiu care se zbat într-o sărăcie lucie, cu oameni disperați, deși se află la o jumătate de oră de marea Capitală. Doar Ponta nu realizează cât de greu se trăiește în țara noastră, unde oamenii au ajuns să cerșească zilnic bani și locuri de muncă, din acele un milion de locuri de muncă promise și nefăcute! În timp ce doar Ponta vine cu cifre amețitoare privind creșterea nivelului de trai al românilor, unde or fi aceia doar Ponta știe!, însă șomajul a crescut, puterea de cumpărare a scăzut, coșul zilnic e tot mai subțire, iar medicamentele bătrânilor au devenit un lux de nepermis!

Doar Ponta îi minte cu nonșalanță pe români! A promis că va folosi acciza de 7% la carburanți pentru a face autostrăzi, dar de la Boc încoace nu s-a mai făcut nici un kilometru! Ce să mai vorbim de starea învățământului românesc, de bieții copii din clasa I, care în această toamnă au fost primii elevi din istoria României rămași fără abecedare pe bănci! Și, în acest timp, doar Ponta ne minte în față spunându-ne că toți copiii au laptopuri și tablete! Ce să mai vorbim de spitalele țării, unde nimeni nu se uită la tine dacă nu scoți bani din buzunar! Unde nu se dau bani bolnavilor de cancer, SIDA sau diabet! Ce să mai vorbim de centrele pentru îngrijirea copiilor și bătrânilor, unde se moare cu zile! Doar Ponta știe de ce! Vă spun eu de ce. Pentru că doar Ponta și guvernarea sa coruptă și mincinoasă au dat în aceste două luni pomeni electorale cât pentru cinci ani, de parcă România ar fi o țară populată doar de asistați social!

Doar Ponta patronează hoția și corupția din România! Doar Ponta s-a înconjurat de miniștri incompetenți, de oameni incapabili să gestioneze situații delicate. Așa au murit cu zile Aurelia Ion si Adrian Iovan, pentru că țara asta nu are nici o strategie bazată pe gândire logică și competențe, doar miniștri și demnitari de paie, yesmani jalnici, puși în funcții pe bază gradului lor de servilism și capete plecate! Să nu mai amintim de implicarea Bisericii Ortodoxe, folosirea ei mârșavă într-o competiție electorală fără nimic sfânt pentru candidatul-premier, cel care a folosit toate resursele umane, logistice și financiare ale Guvernului, în loc să demisioneze din funcție în campanie! Și multe altele… Astăzi e prima zi a Postului Crăciunului și ultima zi a campaniei electorale. Duminică să mergem cu toții, cât mai mulți, să votăm. Ponta poate câștiga doar prin neprezentarea noastră! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Iată un politician de care noi giurgiuvenii suntem mândri, căci în ciuda recentei orientări de stânga a președintelui acestui partid, Dan Diaconescu, ce a dovedit marele oportunism al acestuia, Liliana Ciobanu nu poate uita că promisiunile făcute electoratului acestui partid au fost la început cu totul altele… Un politician care demonstrează că are coloană vertebrală și nu se poate dezice de speranțele alegătorilor pepedediști, refuzând să se alieze cu ”ciocoii” până mai ieri anatemizați de liderul PPDD. Pentru curaju și sinceritatea acestei femei politician, publicația nostră o declară Omul Săptămânii! Este un prim semn că mai outem spera în ecologizarea clasei politice românești…

 

2 COMENTARII

  1. Asa da !Pina la un punct jos palaria.
    Dar de ce a trebuit circul cu Velicu si Stanciu in PP-DD?
    In democratie este ,,egalitate dar nu pentru catei,, Si ei au vrut binele poporului ,,apa pentru fiecare locuitor al judetului,,si sefii le-au luat gatul(au pierdut mandatele)pentru cum au votat .
    Unii au simt politic,altii au noroc,altii au bani,altii au de toate altii nimic.
    Ca la toti ni greu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here