DSCN1194Credinţă, devotament şi iubire faţă de oameni. Acestea sunt principalele atribute ce îl caracterizează, fără doar şi poate, pe părintele Bogdan Nicolae, paroh al Bisericii ”Sfânta Treime Smârda” din Giurgiu, cel care a reuşit în urmă cu câteva luni, dintr-o dorinţă nemărginită de a-şi ajuta semenii nevoiaşi, să clădească singura cantină socială din judeţ, care funcţionează de luni până vineri, asigurându-le persoanelor fără posibilităţi o masă caldă la prânz.

În demersul său caritabil, părintele Bogdan şi-a atras în jur numai oameni de bine, alături de care s-a aplecat cu multă dragoste şi dăruire asupra celor oropsiţi de soartă. De asemenea, părintele Bogdan, pe lângă contribuţia semnificativă pe care a avut-o în construirea şi funcţionarea cantinei sociale sus-amintite, a reuşit şi accesarea unui proiect non-guvernamental al Patriarhiei Române, în colaborare cu o asociaţie internaţională, prin care îi sprijină pe copiii aflaţi în pericol de abandon şcolar, instruindu-i săptămânal, cu răbdare şi dragoste, împreună cu un alt preot al Parohiei ”Sfânta Treime Smârda”, părintele Emilian.

Referitor la profilul biografic şi profesional al părintelui Bogdan Nicolae, precizăm că acesta s-a născut la data de 23 ianuarie 1984, în Giurgiu, chiar pe amplasamentul cantinei pe care a clădit-o cu multă dragoste (pentru că nimic nu este întâmplător!). Din copilărie şi-a dorit să fie aproape de Dumnezeu şi să cunoască dogmele creştine, de aceea a absolvit Seminarul Teologic din Giurgiu, apoi cursurile Facultăţii de Teologie din Bucureşti, dar şi pe cele ale Facultăţii de Psihologie. În anul 2006 a fost hirotonit diacon la Catedrala ”Adormirea Maicii Domnului” din Giurgiu. Din 2008 a devenit preot mai întâi la Mănăstirea ”Sf. Gheorghe” din oraş, câteva luni mai târziu la Catedrală, apoi preot în comuna Putineiu, unde a contribuit la finalizarea restaurării Bisericii de acolo şi a pus bazele unui centru de activităţi pentru copii, iar din 2012 este preot paroh al Bisericii ”Sfânta Treime Smârda”. Fire deschisă, veselă, optimistă şi, în acelaşi timp, modestă, părintele Bogdan este pasionat de muzica clasică şi de pescuit, însă, mai presus de orice, îşi concentrează întreaga energie asupra celor care într-adevăr au nevoie de ajutor, fără a pretinde nimic în schimb, bucuria de pe chipurile oamenilor care păşesc pragul cantinei reprezentând unica şi suprema satisfacţie a acestuia.

Întrebat de jurnaliştii publicaţiei noastre care este concepţia sa despre viaţă, care este deviza ce îi ghidează existenţa, părintele Bogdan ne-a mărturisit: Am convingerea că fiecare dintre noi este responsabil pentru gândurile, vorbele şi faptele sale. Dacă faci bine, cu siguranţă binele se va revărsa asupra ta când te aştepţi mai puţin şi vei fi fericit. Dacă însă eşti plin de sentimente negative, cum ar fi răutatea, duşmănia sau invidia, răul din tine pe care îl emani se va răsfrânge, mai devreme sau mai târziu, împotriva ta, iar suferinţa va fi pe măsură.

Pentru întreaga sa activitate închinată întrajutorării sufletelor năpăstuite de soartă, pentru iubirea şi grija pe care o manifestă necontenit faţă de semenii săi, publicaţia ”Jurnal Giurgiuvean” îi conferă părintelui Bogdan Nicolae titlul de ”Omul săptămânii”, urându-i totodată multă sănătate, putere de muncă şi un la fel de nemărginit altruism în acţiunile umanitare întreprinse.

 

2 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.