Președintele Barack Obama a ales pentru prima dată în istoria Statelor Unite o femeie de culoare, Loretta Lynch, procuror la New York, să ocupe postul de ministru al justiției, a anunțat vineri Casa Albă. Dna Lynch, a cărei numire trebuie validată de Senat, este descrisă de Casa Albă ca un procuror „puternic și independent”.

Loretta Elizabeth Lynch are 55 de ani și din 2010 este procuror federal în districtul newyorkez Brooklyn, un post pe care l-a ocupat deja între 1999 și 2001 sub președinția lui Bill Clinton. Ea are experiență în drepturi civice și în dosare privind fraude corporatiste. Absolventă de drept a prestigioasei Universități Harvard, dna Lynch și-a început cariera într-o firmă de avocatură din New York înainte de a fi numită în districtul Est din New York. Între 2002 și 2007, ea a fost consilier special al procurorului Tribunalului Penal Internațional pentru Ruanda (TPIR).

Poate ar trebui sa invațam din lecțiile de democrație  are marilor puteri ale lumii, la care ne raportăm și de  care avem nevoie într-un context extern instabil și imprevizibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here