rapidlogo3Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în faliment a societăţii Fotbal Club Rapid, a dispus sigilarea bunurilor clubului, a stabilit lichidatorul judiciar şi a fixat termen pentru continuarea procedurii în 30 septembrie, decizia putând fi contestată cu recurs.

Judecătorii Tribunalului București au decis intrarea în faliment a clubului de fotbal Rapid București, însă decizia nu este definitivă.

Procesul a fost deschis la tribunal de către fostul jucător al Rapidului Ionuț Cristian Stancu, care are calitatea de reclamant, iar SC Fotbal Club Rapid SA, prin administrator judiciar Andronache Cristina, are calitatea de debitor.

„În temeiul art. 105 raportat la art.107 alin. 1 lit. C din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenței, dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului. În temeiul art.107 alin. 2 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenței ridică dreptul de administrare al debitorului și dispune dizolvarea societății debitoare. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei și trimiterea de notificări tribunalelor din alte județe în care debitorul are bunuri în vederea sigilării, în sarcina lichidatorului judiciar. Stabilește termen de maxim 10 zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor și operațiunilor efectuate până la deschiderea procedurii”, se arată în decizia tribunalului.

În acest caz, lichidator judiciar a fost numit C.I.I. Brihac Aurel. Decizia nu este definitivă, iar Rapid București are termen 7 zile pentru a face recurs. Clubul a intrat în insolvență în anul 2012, având datorii de aproximativ 18 milioane lei, iar de atunci au fost deschise procese în instanță de către mai mulți jucători care nu și-au primit salariile. Rapid București a promovat în acest sezon în Liga I.

Conducerea FC Rapid a dat publicităţii un comunicat, în care susţine că Tribunalul Bucureşti a decis în mod eronat intrarea în faliment a societăţii care administrează clubul, astfel că hotărârea va fi contestată, iar echipa îşi va continua activitatea.

(Jurnal)