În data de 25.08.2013, ora 14.00 poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Feteşti, judeţul Ialomiţa, au observat pe Braţul Borcea, în dreptul localităţii Făcăieni, o ambarcaţiune cu două persoane ce transporta mai multe butoaie.

Ajunşi la mal, cei doi cetăţeni din barcă, cu ajutorul altor două persoane venite cuo căruță, au descărcat butoaiele după care, în momentul intervenţiei poliţiştilor de frontieră au fugit cu barca goală pe malul opus. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că butoaiele erau încărcate cu motorină ce fusese furată de pe un împingător aflat în marş. S-a reuşit identificarea celor 4 persoane implicate, toate cu domiciliul pe raza judeţului Ialomiţa, cu vârste cuprinse între 24 şi 48 de ani.

Totodată a fost audiat şi gestionarul navei, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi a gradului de implicare pentru fiecare persoană în parte.Cantitatea de aproximativ 800 litri motorină, în valoare de 5.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, aceasta urmând a fi predată societăţii prejudiciate. Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, respectiv complicitate la delapidare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here