La data la care apare publicaţia noastră, sâmbătă 25 septembrie, se încheie lucrările la strada Mircea cel Bătrân, din centrul oraşului, transformată exclusiv în arteră pietonală, de promenadă. Directorul Societăţii Comerciale a Administraţiei Domeniului Public şi Privat Giurgiu, Marian Pavel, ne declara că în aceeaşi zi se finalizează şi complexa lucrare de la Baza Sportivă şi de agrement „Stejarul”, localizată în Pădurea Bălănoaia.

„Ne concentrăm în prezent pe lucrările de pe strada „Mărăşeşti” (n.r.- Teatrul de Vară) unde se lucrează în urma celor care tocmai au încheiat introducerea utilităţilor publice (apă, canal menajer şi fluvial) . Se refac bordurile, trotuarele, lucrarea de asfaltare fiind ultima executată, sperând ca în jurul datei de 15 octombrie strada să fie funcţională, urmând ca în primăvară, imediat ce timpul ne va permite, să încheiem lucrările de asfaltare şi la celelalte străzi adiacente: Gorneni, D. Cantemir, Baciului şi Şelari.”

Răspunzând deselor reclamaţii ale cetăţenilor legate de starea drumurilor şi a trotuarelor constatate imediat după încheierea diferitelor lucrări, Marian Pavel ne spunea că se preferă ca ele să fie făcute din resursele SC ADPP, cu riscul unor iminente întârzieri, decât să fie făcute de mântuială de către societăţile ce au executat aceste lucrări, dând exemplu situaţia străzii Tabiei, unde carosabilul a devenit aproape impracticabil. „ S-a întocmit un grafic de refacere a părţii carosabile, zonele afectate fiind împărţite pe sectoare, lucrările pe fiecare sector durând o anume perioadă de timp. Lucrările programate încep – aşa cum am mai amintit şi cu altă ocazie – de pe străzile principale spre cele secundare, cu garanţia că reparaţiile efectuate pe străzile secundare vor fi de bună calitate şi nimeni nu se va mai plânge de gropi în faţa casei sau de porţiuni de asfalt deteriorate”.

T.F.