Brăneştiul rămâne în continuare lider în Seria I, deşi nu a arătat deloc a fi o echipă de locul unul la Giurgiu. Ilfovenii au lăsat să se întrevadă destule greşeli tehnice şi o apărare care a dat randament atâta timp cât nu a fost ameninţată.dsc_0068

Lipsită de aportul din avanposturi a lui Ioan Coman, ilfovenii au fost limitaţi şi în atac (deşi cele 30 de goluri marcate până acum îi transformau înainte de meci într-o sperietoare).

Conform declaraţiilor de după meci ale “principalului” Ilie Stan, Brăneştiul s-a temut de partida cu Dunărea, primul gând fiind acela de a nu pierde.

De partea cealaltă, gazdele au părut timorate de locul ocupat în clasament al Victoriei. De-abia când şi-au dat seama că totuşi Brăneştiul este Brăneşti, au început să creadă că pot obţine mult mai mult.

A rezultat un fotbal cu pipeta în primul mitan, transformat într-unul rezonabil cu un final incandescent de-abia după ce Sergiu Bar a reuşit să deschidă scorul, după o nouă “bâlbă” în apărare, tipică Dunării.

Transversala lui Iordache (minutul 75), şi ratările uriaşe ale lui Bănaru (minutul 83 şi 90+4) i-ar fi făcut pe giurgiuveni să se căiască amarnic dacă scorul ar fi rămas la 1-0 pentru oaspeţi. Din fericire, Costel Ciocârlan a reuşit să salveze încă o dată pe Dunărea, după ce a transformat magistral o lovitură liberă de la 25 de metri (minutul 81). Dacă Niţă (portarul Concordiei Chiajna) a răsuflat uşurat după întâlnirea cu Ciocârlan, nu acelaşi lucru se poate spune despre Alin Bordeanu care a fost nevoit să scoată mingea din propria poartă.

“Ca să fim sinceri puteam să câştigăm foarte uşor, dar la fel de uşor puteam să şi pierdem. Cert este că am întâlnit o echipă destul de bună. Cu toate astea eu cred că am controlat repriza a doua, şi meritam să mai marcăm cel puţin o dată” a declarat Marin Barbu.

DUNĂREA GIURGIU: Dragne – C. Gheorghe, Tatarciuc, Ciocârlan (c), Damian, Ivaşcă – Cojenel, G. Marcu, Ochia (’46 Bănaru) – Udrea (’46 A. Matache ), Iordache. Antrenor: Marin BARBU

VICTORIA BRĂNEŞTI: A. Bordeanu – Rotaru, S. Bar, Isac, E. Nicola – Ispir (’87 R. Avram), A. Chiriţă (c), Olariu, Nicoară (’63 Zuluf ) – V. Alexandru (63’D. Stan), B. Oprea. Antrenor: Ilie STAN

Giurgiuvenii cer pedepsirea “centralului” Mihai Ene

Oficialii Dunării Giurgiu s-au săturat să piardă puncte pe mâna arbitrilor. Chiar dacă rezultatul din teren din meciul cu Victoria Brăneşti nu mai poate fi schimbat, directorul sportiv Ilie Mălureanu s-a prezentat cu o casetă a meciului la Comisia Centrală a Arbitrilor pentru a demonstra greşelile făcute duminică de centralul Mihai Ene.

Centralului bucureştean i se impută (pe bună dreptate) neacordarea a cel puţin o lovitură de la unsprezece metri pentru Dunărea Giurgiu. Dacă la prima faza (care se întâmpla în minutul 60, la scorul de 0-0) “fluieraşul” pare să aibă circumstanţe atenuante, la cealaltă nu este ajutat de regulament.

Concret, în minutul 85, la scorul de 1-1, Dorel Bănaru este “îmbrăţişat” în careu de fundaşul central Isac, care ulterior îl trânteşte la pământ pe giurgiuvean, însă Ene preferă să “închidă” ochii în huiduielile unui stadion întreg.

Rămâne de văzut ce efect va avea pe viitor această acţiune a oficialilor Dunării Giurgiu, o echipă care a fost tocată mărunt în prima parte a actualei stagiuni, cu precădere în partidele cu Farul Constanţa, Săgeata Stejaru, Concordia Chiajna şi Victoria Brăneşti.

Juniorul Antonio MATACHE, lăudat de Marin BARBU

Problemele privind juniorii din lotul Dunării Giurgiu continuă. Nemulţumiţi de evoluţiile lui Adrian Udrea, accidentările tot mai dese ale lui Marian Stan şi lipsa de seriozitate a lui Narcis Pascu, oficialii Dunării vor să investească în iarnă în jucători foarte tineri.

“În iarnă sper să aducem doi juniori de bandă în felul acesta vom putea aborda altfel meciurile. Cu juniori de bandă altfel poţi jongla cu formulele de joc” a declarat Marin Barbu după meciul cu Victoria Brăneşti.

Mutarea câştigătoare a lui Marin Barbu în partida cu ilfovenii a fost introducerea lui Dorel Bănaru, care l-a înlocuit în avanposturi pe Udrea, locul juniorului fiind luat de “mezinul” Matache.

Chiar dacă a evoluat aproape 50 de minute (cele 45 de minute regulamentare plus prelungirile) în actul secund, Matache s-a achitat destul de bine de sarcini fiind folosit în linia mediană – pe partea stângă.

Marin Barbu a avut numai cuvinte de laudă la adresa tânărului jucător, declarându-se impresionat de maturitatea acestuia în joc.

“Sincer vă spun că nu mă aşteptam ca un copil care mai are doi ani şi jumătate de juniorat să aibă o asemenea prezenţă în joc. Sunt mulţumit de randamentul său pentru această partidă, chiar dacă mai sunt multe de pus la punct. Cu o pregătire de iarnă adecvată, sunt convins că Matache va continua să progreseze” a mai spus Marin Barbu.

Cel poreclit “Magiun” l-a preferat pe Matache fundaşului Pascu, celălalt junior din lot, Marian Stan, fiind trecut pe foaia de joc pentru ca giurgiuvenii să aibă toate rezervele. Stan, autor a două goluri în actuala stagiune, a acuzat o nouă accidentare care ar putea să îl ţină departe de teren şi pentru partida cu Petrolul Ploieşti.

Bogdan VLADU