11

Ne alăturăm și noi apelurilor responsabile  ale unei mame din municipiu, Maria Burtavel, care solicită prin intermediul publicației (site-ului) nostru , autorităților municipale și județene să verifice cât mai urgent starea cluburilor în care urmează a se desfășura foarte curând Balul Bobocilor tuturor liceelor din orașul Giurgiu. Vă redăm mai jos mesajul justificat al acestei mame, față de care ne manifestăm întreaga noastră considerație!

 

Stimați domni,

 În calitate de părinte și date fiind urmările tragicului eveniment de vineri 30 Octombrie, convinsă fiind de interesul dv. pentru siguranța publica și, îndeosebi a tinerilor, vă adresez rugămintea de a solicita autorităților publice cu responsabilități in privința-Inspectoratul Școlar județean  Giurgiu,instituția Prefectului județului Giurgiu, Primarul Mun. Giurgiu, Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu, informații in legătura cu măsurile vizate sau adoptate in legătura cu organizarea evenimentelor Balul Bobocilor in cadrul unităților de învățământ liceal. Astfel de evenimente se vor desfășura in cursul lunii Noiembrie, cu participarea elevilor, in mare parte fiind organizate si petreceri in localuri publice, sens in care este absolut necesar sa se verifice modul de organizare, de asigurare a pazei si protecției elevilor, de respectare a restricțiilor impuse in localuri in legătura cu consumul de băuturi alcoolice si comercializare tutunului, in calitatea dv. de jurnaliști profesioniști fiind îndreptățiții si in măsura a verifica aceste aspecte care țin, in principal, de integritatea fizica a copiilor si de buna lor educare. Cu stimă!

Maria Burtavel, mamă!

5 COMENTARII

 1. In regula, sunt de acord cu verificarea cluburilor din Giurgiu si asigurarea desfasurarii balurilor intr-un mediu sigur. De apreciat initiativa respectivei doamne. Dar dumneavoastra, dragi jurnalisti, sunteti jalnici. Postarea asta urla dupa atentie. Cum puteti inca folosi fotografiile cu sarmanele victime din clubul Colectiv ? Nu faceti nimic altceva decat sa atrageti cititori prin mila, patetic. Daca cineva apropiat dumneavoastra ar fi in ipostaza aceea va asigur ca nu ati mai folosi asemenea poze. Ati face bine sa va puneti in ipostaza unei persoane apropiate lor inainte sa faceti asemenea ineptii pe internet.

 2. „Stimati” jurnalisti, mizerabil comportament! Folosirea acestor fotografii arata nu doar lipsa de profesionalism, ci si lipsa de empatie, decenta, compasiune, OMENIE. Asa ati inteles sa respectati doliul national? Asa ati inteles sa respectati durerea unor oameni care si-au pierdut copiii? Asa ati inteles sa respectati sacrificiul unor oameni care au murit salvand alti oameni? Folosind aceste fotografii, i-ati scuipat in fata pe parintii care isi ingroapa zilele astea copiii, pe parintii care inca tremura de spaima ca isi vor pierde copilul, pe toti cei care au murit in acest incendiu, pe toti cei care au supravietuit si se lupta pentru viata, pe toti cei care au iesit in strada in marsuri ale tacerii. Nu stiu cat sunteti de jurnalisti, dar, daca dupa acest articol va simtiti oameni, va inselati!
  Cat despre mama disperata/ responsabila, poate sta linistita! Aceste baluri au fost deja anulate in toata tara.
  Rusine, necrofagilor!

 3. Acea imagine exprima realitatea dura, modul tragic infiorator in care au murit niste tineri, astfel de imagini groaznice ca impact vor fi lectii in primul rand pt nenorocitii din clasa politica si apoi pt bieti tineri care vor fi mai atenti la locurile unde se distreaza. Poate daca am avea curajul sa privim realitatea am vedea lucrurile la justa lor valoare si tragedie. Suntem sensibili, dar tinerii care si-au adunat prietenii, frati de pe jos cum au fost,parintii care-si recunosc copii dupa cercei sau alte obiecte cum se simt. Sensibilismulasta silasitatea ne-a adus in halul in care suntem

 4. Acuzati niste jurnalisti ca sunt insensibili, sunteti lasi si prosti. Priviti in fata realitatea, va e rusine, frica,lesinati dar copii nostri care mor arsi de vi in cluburi sau ce s-ar putea intampla in caz de cutremur, nu va socheaza, mai sensibililor. Ati fost sa donati sange, sa aprindeti o lumanre, sau ati lesinat cuprinsi de sensibilitate gandindu-va la ce prost sa votati. Asta este trista realitate, priviti-o si hai sa schimbam ceva nu sa punem mainile la ochi lesinand de emotie. Si pentru toanta care a scris despre anularea balurilor, o anuntam pe hipersensibila ca este informata gresit.

  • Stimate domn, amestecati planurile. Revolta mea impotriva acelor folosirii acelor imagini tine de cu totul alte resorturi interioare si intelectuale decat hipersensibilitatea presupusa de dvs. Nu m-am plans ca mi-au stricat ziua, mojo-ul sau starea de zen. Este vorba de demnitatea umana care trebuie sa primeze. Daca as fi in locul acelor parinti, nu as vrea ca trupul copilului meu sa fie expus pentru a-i soca pe altii in speranta ca vor invata ceva. Pozele acelea nu m-au socat, nici macar nu m-au mai sensibilizat intr-un mod autentic. Suntem expusi zilnic la tot felul de stiri socante incat multi dintre noi dezvoltam mecanisme de aparare pentru a putea rezista asaltului sistematic la care suntem supusi. Daca dvs credeti ca se poate invata ceva din prezentarea brutala a acestor realitati, va inselati. Zilnic vedem la stiri accidente auto grave si, totusi, numarul lor nu e in scadere. Am vazut un caz de viol supra-mediatizat. Efectele? Exact in aceeasi perioada, o alta fata a fost violata de 2 politisti. Credeti ca se va invata ceva din aceasta drama? Nu, cel mai elocvent exemplu este insasi aceasta mama responsabila. In contextul in care se discuta despre neconformarea cluburilor la legislatia PSI, aceasta doamna nu se gandeste sa ceara directorului scolii/liceului la care copilul dumneaei invata sa nu mai organizeze un astfel de eveniment. In Bucuresti, Inspectoratul Scolar le-a anulat, cel putin asa scrie presa. Si in alte orase din tara s-a luat aceeasi decizie de catre Inspectorat sau de catre fiecare liceu in parte. Daca s-a invatat ceva, oricat de mic, din aceasta drama recenta, niciun director de scoala nu va mai permite organizarea unui astfel de eveniment, niciun parinte nu isi va mai lasa copilul minor sa intre intr-un astfel de club si niciun tanar nu va mai intra intr-un astfel de club pana cand situatia acestor spatii nu va fi remediata. Pentru ca dincolo de raspunderea autoritatilor pentru instituirea unui cadru legislativ adecvat si pentru respectarea lui, dincolo de raspunderea patronilor, a organizatorilor etc, responsabilitatea pentru propria noastra siguranta incepe de la noi. Dar memoria colectiva este scurta. Ne revoltam, pe rand, de un viol, de un caz de coruptie, de opulenta preotilor, criza din grecia, constructia unei moschei in Bucuresti, inselatoria VW, invazia refugiatilor, un alt caz de coruptie, moartea unui politist, un incendiu intr-un club. De Craciun, cluburile vor fi pline de tineri care nu se gandesc la siguranta lor pentru ca exista patroni, organizatori, Smurd, Arafat, ISU, functionari publici care au obligatia de a se gandi la siguranta lor. Expunerea sistematica la astfel de imagini duce la autism social si la sociopatie, nicidecum la cresterea responsabilitatii individuale si sociale.
   PS: faptul ca m-ati gratulat cu epitetul „toanta” nu spune nimic despre mine, dar spune multe despre dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.