(Comunicat IGPR)

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială, polițiștii specializați în investigarea infracțiunilor de criminalitate economică au confiscat 94.000 de ouă, ce nu aveau documente legale.

În perioada 20-22 decembrie,  polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice — IGPR au efectuat un control la o societate comercială din București, pentru a verifica legalitatea înregistrării în evidența financiar contabilă a efectivelor de păsări și a producției de ouă, precum și a modului în care sunt respectate normele sanitar veterinare.

La activitățile de control, alături de polițiști, au participat specialiști din cadrul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Agenției Pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Sănătatea Alimentelor și Gărzii Naționale de Mediu.

Astfel, a fost verificată funcționarea unor ferme de producție din județele Giurgiu, Dâmbovița și Brașov, precum și a 5 magazine de desfacere a acestor produse din București, ce aparțin societății comerciale.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.500 de lei, pentru marcarea necorespunzătoare de ouă și nerespectarea normelor sanitar veterinare și au confiscat 94.000 de ouă, destinate consumului, în valoare de 47.000 de lei.

De asemenea, pentru neînregistrarea întregii producții de ouă, față de administratorii societății, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Cercetările sunt continuate de polițiști, pentru stabilirea întregii activități infracționale.