277334_427377630649711_1815447811_oVineri,  11 octombrie, la ora 19.00, Biserica de lemn cu hramul Sf. Pantelimon, din incinta Spitalului judeţean Giurgiu, va găzdui slujba de aniversare a nunţii de argint a primarului Nicolae Barbu, considerat evenimentul monden cel mai important al anului 2013 pentru giurgiuveni. După slujbă, cu începere de la ora 20.00,  invitaţii vor lua masa la restaurant ”Riviera” din Parcul fără nume. Naşii de cununie sunt Liviu şi Lavinia Ionescu.

Protagoniştii acestui emoţionant moment, soţii Nicolae şi Cătălina Maria Barbu s-au cunoscut  în februarie 1986, în prima vacanţă de iarnă, pe vremea când cei doi studenţi şi în acelaşi timp colegi de an în cadrul  ASE Bucureşti.

Cunoscut, plăcut, căsătorit!

Eram împreună la munte – povesteşte primarul Barbu. Acolo ne-am cunoscut cu adevărat. Deşi eram colegi de an nu o remarcasem până atunci pe cea care urma să îmi devină soţie. Din acel moment am fost nedespărţiţi, rămânând prieteni până ce ne-am pus verighetele pe deget. Într-un an în care la ASE eram 26 de băieţi şi 128 de fete, era aproape imposibil să termini facultatea fără să te însori! Ne-am căsătorit civil în data de 30 aprilie 1988, evitând luna Mai despre care superstiţiile spuneau că nu este prielnică deloc căsătoriilor. Am ţinut cont şi de faptul că urmau două zile libere: 1 şi 2 Mai şi că petrecerea se putea prelungi fără constrângeri de timp. Nunta am făcut-o, conform tradiţiei de familie, în Baia, la Tulcea. Cătălina este de loc  din Boldeşti, Scăeni, judeţul Prahova.

Care este marea realizare a primarului Barbu

Cu siguranţă copiii! Fata este studentă în anul ”V” la arhitectură, iar băiatul anul ”I” la Finanţe Contabilitate, ducând mai departe tradiţia de familie, în ceea ce priveşte  cariera profesională. Nu i-am constrâns niciodată să urmeze ceva anume. A fost numai alegerea lor. Astăzi pot spune că de multe ori greutăţile vieţii sunt cele care te unesc, copiii şi munca de zi cu zi aproape că nu-ţi mai dau răgazul să mai visezi la altceva. Anii au trecut foarte repede…Aşa simt. Dacă m-aţi întreba ce a fost Cătălina pentru mine v-aş spune fără ezitare: completarea totală!  Nu aş fi putut reuşi în afaceri dacă nu aş fi avut-o alături… Nu aş fi câştigat alegerile dacă nu aş fi avut linişte în casă şi susţinerea ei necondiţionată.

Marea mulţumire a tatălui Nicolae Barbu

Sunt mulţumit că am doi copii care învaţă, ce şi-au făcut de acum un drum al lor şi că o parte din probleme şi le-au rezolvat. Meritul principal a tot ce este legat de familie îi aparţine însă tot Cătălinei. Armonia aceea pe care cu toţi dorim să o gustăm atunci când ajungem acasă, i-o datorez tot ei.

Ce regretă cel mai mult primul edil

Regret că  poate ne-am lăsat prea mult  controlaţi amândoi de problemele noastre şi că din dorinţa de a ne realiza material, dar şi profesional, am renunţat prea uşor la  partea plăcută a vieţii; timpul nu ne-a mai aparţinut… În ultimii ani, atunci când în sfârşit începusem să respectăm un program al nostru, dedicat călătoriilor, eu am fost ales primar, fiind obligat să transfer  afacerea în totalitate soţiei mele, constatând că acum chiar nu mai avem timp şi pentru noi.

Ecuaţia unei căsnicii fericite

Ne-am impus însă nişte mici convenţii la care ţinem foarte mult. Una este aceea de a nu disuta nicodată despre  afaceri atunci când ne aşezăm la masă. Cel puţin 20-30 de minute zilnic comentăm  ceea ce am făcut până la ora reîntâlnirii dintre noi. Asta pentru a nu lăsa grijile să ne înstrăineze unul de celălalt şi chiar de noi înşine, pentru a nu lăsa nicio clipă ca problemele ce ne macină să creeze vreo fisură în relaţia noastră.  Iată, dacă vreţi, aceasta poate fi ecuaţia unei căsnicii fericite. Întotdeauna ne-am mărturisit unul altuia supărările şi problemele ce nu ne dădeau pace. Comunicarea a existat între noi chiar şi atunci când a fost “vreme rea”. Cine spune că într-o căsnicie este doar cer senin se înşeală! Într-o relaţie de cuplu totul depinde cum reuşeşti să treci de furtună fără ca acest lucru să lase urme.

Ce-şi doreşte cel mai mult  Nicolae Barbu

Mi-aş dori să beneficiez de multă, multă sănătate pentru toţi ai mei, şi de a mă bucura alături de soţie, în linişte  de realizările copiilor noştri, aşteptând cu nerăbdare anotimpul când vom deveni bunici. Mi-aş dori, la fel de mult, să fac pentru nepoţi  ceea ce n-am reuşit pentru copiii mei: să fiu alături de ei cât timp sunt mici. Din păcate pe ai mei copii i-am văzut doar crescând, fără însă a avea şi timpul necesar de a mă juca cu ei, de a le născoci poveşti, seara înainte de culcare…

Care este cea mai mare avere   a primarului Barbu

Mă consider un om bogat în prieteni şi asta mă face teribil de fericit. Nu numai că am o sumedenie de cunoştinţe şi că îmi petrec multă vreme printre prieteni, dar între timp am reuşit să devin un giurgiuvean autentic, de parcă dintotdeauna aş fi trăit aici. Dovada faptului că sunt perceput în acest fel de ceilalţi este votul acordat de către cetăţeni atunci când am  candidat la această funcţie. Faptul că m-au ales primar, este o altă dovadă a faptului că oamenii mă consideră, un fiu al acestui oraş, un prieten al lor. În felul acesta am reuşit să demontez totodată şi un mit: acela că nefiind născut aici nu vei reuşi niciodată să fi ales să reprezinţi  interesele acestei comunităţi. Iată care este adevărata mea avere: prietenii şi stima ce mi-o poartă concetăţenii mei,  pe care nu vreau să-i dezamăgesc…

***La  cele notate  mai sus, truditorilor acestei publicaţii nu ne rămâne decât să ureze celor doi soţi să ne facă din nou părtaşi, ca şi acum, la sărbătoarea nunţii lor de diamant! Dar până atunci Dumnezeu să îi răsfeţe pe soţii Cătălina Maria şi Nicolae Barbu numai cu bucurii!

Jurnal PRESS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 COMENTARII

  1. Imi pare rau ca nu ati fost acolo sa vedeti cateva paiete cu aere de doamne. Erau cateva in rochii de seara dar fara dres, cu machiaj de bal mascat, iar fite,ifose si ipocrizie cat cuprinde. Multi dintre ei niste parveniti. Au fost si oameni de calitate insa putini pe langa circarii care faceau reprezentatie.
    Felicitari pentru eveniment si toate cele bune, sa aiba parte de sanatate si fericire

  2. Se pare ca au aparut noi VIP-uri in Giurgiu. Pana ieri alalteri erau Lucica si Smarandita, acum, de, trebuia sa vina si altuia randul. Dar, asa cum spune Gabriela, asteptam noi oare acest eveniment? De ce trebuie atata mascarada? Auzi: „cel mai asteptat eveniment”. Mi-e scarba!!!!!!! Barbu este la fel ca toti ceilalti

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.