dragnea_tariceanu_10481800În privința rezultatelor obținute pe listele candidaților pentru funcția de consilier județean , deși marți dimineață, la BEJ Giurgiu nu se terminase numărătoarea buletinelor de vot, iată o primă situație ce constituie cam 90% din totalul voturilor liber exprimate.  

PSD – 57.55%

PNL – 23.38%

ALDE – 9.5%

UNPR – 3.04%

PSRO – 2.14%

PMP – 2.05%

PML – 1.7%

Partida Romilor – 0.6%

În consecință, după cum se observă, social democrații vor putea alcătui o majoritate confortabilă în Consiliul județean pentru trecerea proiectelor de Hotărâri emise în acest viitor mandat,  fără a mai fi nevoie de negocierea cu alte partide, respective  pentru obținerea unor voturi favorabile …

Conform protocolului de care se vorbește, încheiat  între ALDE și PSD , social democrații giurgiuveni ar trebui să ofere aliaților lor un post de vicepreședinte în CJ Giurgiu. Sunt voci care susțin însă că liderul PSD, Nicolae Bădălău, nu va accepta în ruptul capului  o astfel de variantă, indiferent de decizia luată la Centru.

La această oră în Capitală urmează să se hotărască dacă această înțelegere preelectorală mai este valabilă și în ce condiții  va fi ea aplicată, ținând cont că de obicei la noi, învingătorii iau totul, nemaiținându-se cont de acordurile prealabile… ! 

(Jurnal)

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.