Scandalul iscat de proiectul de modernizare a Pieţei Centrale este departe de a se fi încheiat. De aceea, opt consilieri locali au decis să facă o plângere către prefectul judeţului. Ei nu vorbesc, însă, în acea plângere, despre hotărârea ce viza modernizarea pieţei, ci despre o altă hotărâre, anterioară acesteia, prin care terenul pe care ar urma să fie construit supermarketul din Piaţă era trecut din domeniul public în domeniul privat.

”Practic, în urmă cu câteva zile am primit o plângere semnată de opt dintre consilierii locali, prin care mi se semnaleză faptul că numărătoarea voturilor la acel proiect de hotărâre (n.r. cel vizând trecerea din domeniu public în domeniu privat) a fost greşită. Cei opt consilieri – Liliana Sima, Nicolae Barbu, Emil Vucă, Liliana Măcelaru, Marioara Velicu, Florin Velicu şi Daniel Ivan – susţin că au votat împotriva acelei hotărâri, dar în procesul verbal al şedinţei au fost consemnate doar şapte voturi contra. Este extrem de important acest aspect, pentru că, fiind vorba despre o hotărâre ce vizează patrimoniul, sunt necesare două treimi din voturile consilierilor, adică, în cazul Consiliului local Giurgiu, care are 21 de membri, ar trebui 14 voturi pentru a trece o astfel de hotărâre. În condiţiile în care cei opt consilieri enumeraţi mai sus au votat împotrivă, înseamnă că acel proiect de hotărâre nu a întrunit majoritatea legală şi, deci, nu a fost adoptat”, ne-a declarat prefectul Noruţ Stănişteanu.

Aceasta a continuat, precizând că, dacă se va dovedi că numărătoarea acelor voturi nu a fost corectă, nici proiectul de hotărâre ce vizează modernizarea Pieţei nu mai poate fi considerat adoptat, pentru că, pentru a concesiona un teren – aşa cum se intenţionează prin acel proiect – este necesar ca terenul respectiv să facă parte din domeniul privat, şi nu din cel public. ”Deocamdată, nu ne putem pronunţa asupra legalităţii celor două hotărâri, pentru că am primit dosarul cu hotărârile de la acea şedinţă în urmă cu două zile şi acum acestea sunt în analiza serviciului de specialitate al Prefecturii. Odată cu aceste hotărâri, se analizează şi plângerea celor opt consilieri.

Dacă ei au dreptate şi se dovedeşte că voturile nu au fost corect numărate, sau dacă se constată că nu s-a respectat legalitatea actelor şi hotărârea cu pricina trebuie revocată, vom trimite, pe cale legală şi oficială, Consiliului local o înştiinţare prin care îi vom atenţiona asupra acestor aspecte. Dacă, în următoarea şedinţă, nu se va revoca acea hotărâre, vom urma calea legală şi vom ataca în Contencios Administrativ”, a declarat prefectul judeţului, Noruţ Stănişteanu.

Cristina MOISE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here