„Nu voi mai permite pasivitatea parlamentarilor faţă de giurgiuveni!”

Tânărul politician ştie foarte bine ce are de făcut şi ce îşi doreşte de la activitatea sa ca parlamentar: „În primul rând, nu voi mai permite să se repete pasivitatea din trecut a foştilor parlamentari de Giurgiu… Am spus-o încă de la venirea mea în Giurgiu: sunt aproape de cetăţeni şi pentru asta le cer votul de încredere. Vorbesc de fapte, şi nu de vorbe… Iar dovadă că vorbele noastre au acoperire în fapte sunt recentele acţiuni organizate la Giurgiu: consultaţiile oftalmologice, în urma cărora circa 800 de giurgiuveni au primit, gratuit, câte o pereche de ochelari, după ce au fost consultaţi de specialişti, campania urmând a se derula până la jumătatea anului viitor.În altă ordine de idei, aş vrea să subliniez că am o stimă deosebită pentru pensionari, cei care au construit, practic, această ţară şi de care, din păcate, politicul s-a detaşat, fără a-i răsplăti cu ceea ce merită pentru o viaţă întreagă de muncă… Sunt persoane ai căror copii şi nepoţi se zbat acum cu problemele legate de lipsa locurilor de muncă, probleme pe care facem tot posibilul să le rezolvăm… De altfel, pentru noi, crearea locurilor de muncă înseamnă singura soluţie de ieşire din stagnarea dezvoltării sociale giurgiuvene. Şi, pentru că vorbim despre acest capitol, trebuie să anunţ că, în această săptămână, facem toate demersurile pentru a reuşi să aducem în Giurgiu un investitor strategic de renume în domeniul IT. Acesta intenţionează să investească aici, la Giurgiu, şi să creeze circa 400 de locuri de muncă. De altfel, alături de colegul meu, Mihai Neagu, candidatul la fotoliul de senator din colegiul I, adică echipa ce va câştiga alegerile la Giurgiu, ne-am propus ca, pentru începutul mandatului, să facem posibilă angajarea a peste 1.000 de giurgiuveni. Şi, din nou, nu este vorba doar despre planuri sau vorbe goale, iar dovadă este recentul seminar organizat de noi în data de 5 noimebrie, care a reuşit capacitarea tuturor oportunităţilor oferite de municipiul şi judeţul Giurgiu, prin participarea a peste 20 de multinaţionale importante”.

„Problemele giurgiuvenilor pot fi rezolvate punctual, trebuie doar să existe voinţă!”

Vorbind despre tipul campaniei electorale pe care o face în aceste zile, Cristian Teodor ne-a declarat că, alături de Mihai Negu, a optat pentru o campanie „din uşă în uşă”: „Cred că cel mai important este să vorbeşti, faţă în faţă, cu oamenii, să le afli, punctual, problemele, pentru că, până la urmă, aceasta este menirea noastră în viitorul Parlament: să rezolvăm problemele oamenilor care ne-au ales! În toate discuţiile pe care le-am purtat până acum cu giurgiuvenii, oamenii s-au arătat foarte deschişi şi comunicativi, iar eu le-am ascultat cu atenţie şi mi-am notat toate problemele lor. Şi asta pentru că, aşa cum am mai declarat, vreau să schimb radical percepţia despre politician, arătând că acesta trebuie să acorde o atenţie deosebită giurgiuveanului de rând şi tuturor problemelor sale. De altfel, am declarat, încă dinaintea acestei campanii electorale, că vreau să fiu cu adevărat un prieten al giurgiuvenilor. Şi pentru asta, vă asigur că, pe tot parcursul mandatului, voi avea un birou parlamentar în care voi asculta pe toată lumea şi voi prelua toate problemele giurgiuvenilor. Sunt convins că multe din aceste probleme se pot rezolva punctual, fără mari eforturi, însă e nevoie doar de voinţă, şi asta sunt convins că a lipsit cu desăvârşire din partea predecesorilor noştri în fotoliile de parlamentar de Giurgiu! Subliniez: vorbesc despre cei care, ani de zile, au reprezentat acest judeţ în Parlament şi nu au făcut nimic pentru giurgiuveni! Nu vorbesc despre autorităţile locale… Sunt tânăr, însă ştiu foarte bine ce trebuie făcut pentru acest oraş şi judeţ. Am un program foarte bine definit pentru următorul mandat, iar cele mai importante obiective ale acestui program vizează domenii ca sănătatea, învăţământul, reconversia profesională, asistenţa socială, problemele tineretului, cultura… Pe primul plan rămâne, însă, cea  mai gravă problemă a acestui judeţ: lipsa locurilor de muncă, aşa că prioritară, pentru mine, ca şi pentru colegul meu, Mihai Neagu, va rămâne, pe toată durata viitorului mandat, atragerea investitorilor şi, implicit, crearea a noi locuri de muncă pentru giurgiuveni!”

„Cele şase luni de guvernare PSD, un dezastru pentru România!”

„Din punct de vedere politic şi social, cele şase luni ale guvernării Ponta au însemnat un dezastru pentru România; practic, acest guvern a blocat dezvoltarea economiei şi a secătuit bugetul de stat, arătând că PSD-ul nu a reprezentat şi nu va reprezenta niciodată o alternativă pentru dezvoltarea ţării. Şi mă refer aici atât la cetăţeanul de rând, cât şi la agenţii economici din ţară. PSD-ul s-a dovedit a fi partidul nociv pentru imaginea României în exterior, iar Alianţa România Dreaptă, prin cei trei co-preşedinţi: Mihai Răzvan Ungureanu, Vasile Blaga şi Aurelian Pavelescu, are soluţiile posibile, negociate cu FMI, pentru scoaterea României din nesfârşitul picaj economic pe care îl trăieşte de la instalarea guvernării PSD. De când Guvernul Ponta conduce România, coşul zilnic s-a scumpit de la 25,4 la 36,8 lei, în numai 6 luni. Iar această sumă acoperă doar un kilogram de cartofi, unul de făină, unul de zahăr şi câteva ouă…. Aşadar, situaţia României a devenit gravă în ultimele 6 luni, iar dacă această situaţie nu se schimbă rapid, perspectivele ţării, ale românilor, ale giurgiuvenilor sunt de-a dreptul dezastruoase!”

“Alături de giurgiuveni, pentru giurgiuveni…”

În acest sens, aş vrea doar să reamintesc câteva din programele pe care, împreună cu colegii din ARD şi alături de preşedintele Mihai Neagu, le-am derulat deja sau altele, care sunt în curs de derulare: în domeniul sănătăţii, programul prin care peste 800 de giurgiuveni au beneficiat de o testare gratuită a glicemiei şi a tensiunii arteriale. Tot în domeniul sănătăţii, aş reaminti programul prin care deja s-au distribuit 800 de ochelari, gratuit, giurgiuvenilor cu probleme de vedere, după ce, în prealabil, aceştia au fost consultaţi de specialiştii aduşi la Giurgiu cu sprijinul Fundaţiei Române de Educaţie şi Cultură. În cadrul acestui program, sunt înscrişi pentru analize peste 2.000 de giurgiuveni, iar toţi vor fi consultaţi şi, dacă este cazul, vor primi, la rândul lor, ochelari gratuiţi, pentru că acest program se derulează până la jumătatea anului viitor. Pentru tinerii giurgiuveni, avem în derulare un program prin care invităm 100 de tineri să participe la cursuri de pregătire iniţiate de prestigioasa Fundaţiei Konrad Adenauer, fundaţie al cărei renume este garantat de afilierea la partidul cancelarului german Angela Merkel. Aşa cum spuneam la începutul acestui reportaj, am o deosebită stimă pentru vârstnici, şi, de aceea, pensionarii giurgiuveni sunt în atenţia noastră… O primă acţiune a fost Balul Seniorilor, acţiune ce s-a bucurat de un real succes. Nu va rămâne, însă, singulară, pentru că am promis – şi ne ţinem de cuvânt: vom organiza şi „Revelionul  Seniorilor 2012-2013”

Planurile tânărului politician sunt mult mai diverse, iar programul său electoral este bine definit… Despre toate acestea, însă, vom continua discuţia cu Cristian Teodor, candidatul ARD la postul de deputat al Colegiului 1 Giurgiu, în numărul viitor al publicaţiei noastre.