vasile-mustateaCJ vrea avea altă strategie pentru rolul său de bun samaritean. La propunerea președintelui Vasile MUSTĂȚEA,  Consiliul Județean  Giurgiu va elabora un regulament privind acordarea sprijinului financiar.

În timpul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Județean Giurgiu de la finele lunii mai, proiectul de hotărâre privind acordarea unor sprijine financiare persoanelor fizice aflate în nevoi speciale a stârnit,  dispute mai puțin ortodoxe între consilierii județeni.

Pentru a evita pe viitor astfel de situații explozive președintele Vasile Mustățea a propus ca să se realizeze un regulament, cu prevederi clare privind situațiile în care se acordă astfel de sprijinuri. Nu de alta dar cineva ar putea crede că sunt oarece interese personale pentru care unii consilieri propun acordarea acestor sprijinuri. Majoritatea persoanelor care ni se adresează, a declarat Vasile Mustățea, cred că noi suntem Ministerul Sănătății și trebuie să le rezolvăm toate problemele. Nu înțeleg de ce ni se adresează pentru bani de  medicamente pentru că acestea sunt gratuite, în cazul bolilor foarte grave! De fapt, am constatat că unele persoane nu sunt înregistrate la Primărie pentru a primi ajutoare sociale, probabil că au o situație materială bună și de aceea nu le solicită! Peste 90% din solicitările către Consiliul Județean provin de la cetățenii din municipiul Giurgiu, deși noi nu avem buget cât Primăria Giurgiu! Unele persoane doresc să primească sprijin financiar și de la Consiliul Județean și de la Consiliul Local, ori dacă nu le dă dânșii… atunci cer la noi! Pe viitor,  va trebui să verificăm mai întâi dacă persoanele care ni se adresează au solicitat la Primăria Giurgiu…și de ce n-au primit de acolo! Pentru aceasta îi voi solicita lui Nicolae Barbu să facem o procedură comună, iar când sunt situații în care trebuie acordate sume foarte mari să le acordăm împreună”.

Președintele CJ Giurgiu i-a atenționat totodată  pe aleșii județului că nu se vor mai suplimenta niciodată în ședințe lista cu sprijinuri financiare,  pentru a nu se creea suspiciuni ,  privind anume interese proprii ale consilierilor. Noi nu suntem la Consiliul Județean pentru a da ajutoare sociale, așa cum ne cer majoritatea oamenilor! Aceste ajutoare sunt date prin intermediul Direcției de Asistență Socială. Noi va trebui să înțelegem doar persoanele care n-au asigurare de sănătate, pentru că nu au un loc de muncă și atât. În rest, nu înțeleg de ce o persoană care are asigurare de sănătate îi mai trebuie bani atunci când merge la spital!- a mai precizat Mustățea.

Ideea președintelui  Consiliului Județean a fost susținută și de vicepreședintele Dumitru Gavrilă, care a specificat : De  7 ani de când sunt în această funcție toate cererile au fost analizate riguros, dar niciodată nu s-a comentat în ședință ca acum! Pentru a evita astfel de situații și eu propun să întocmim și să aprobăm un regulament după care să acordăm astfel de sprijinuri finaciare, și să nu mai venim direct în ședințele de Consiliu Județean cu propuneri de genul …să dăm 5.500 de lei pentru o situație în care altă dată am dat doar 1.500 de lei. Deci, să analizăm cazurile respective mai cu atenție, și eventual să dăm la mai multe persoane, dar sume mai mici.

(Heliade CĂLIN)             

4 COMENTARII

  1. Sunt de acord cu punctul de vedere exprimat de Nedea, este ilogic sa ajuti sa se construiasca cladiri in defavoarea pierderii unei vietii.Nu cred ca Dumnezeu ar ingadui asa ceva, doar unii preoti care de fapt l-au pierdut demult pe Dumnezeu fiiind preocupati de acumulare de averi, impllicarea in jocuri politice, afaceri dubioase. Insa totodata ar trebui sa verificati mai atent cui dati acei bani.

  2. Un exemplu murdar de amestec al politicii si bisericii il face UN ANUME om politic, un exercitiu care nu are legatura cu onoarea, iubirea se semeni, si alte asemenea teme propagandiste ci doar cu manipularea celor saraci cu duhul si financiar. Intotdeauna am afirmat ca daca ar respecta cu adevarat drepturile oamenilor si-ar plati angajatii,insa ei oricum nu mai conteaza ca vor vota cu el,altfel isi vor pierde serviciul, o alta categorie de naivi trebuie racolata. Foloseste biserica, pe lingai aia de preoti fara Dumnezeu, isi foloseste Fundatia, se foloseste de oricine si orice pentru putere. Se intreba cineva cum a acumulat acest om atata avere, care sunt resursele care genereaza puterea si banii in ceea ce il priveste?……

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.