seminte  În conformitate cu prevederile Hotărârii de Consiliu Local nr. 6/2013, art. 9, alin. 9, lit h, privind aruncarea de hărtii, bilete, resturi de ţigări, coji de seminţe, ambalaje de orice natură pe strazi, alei pietonale, parcuri, zone verzi, arene sportive sau alte locuri publice, Poliţia Locală Giurgiu, în baza unui Plan de acţiune, în perioada 20 – 31 iulie 2015, a acţionat pe raza municipiului, cu precădere în Parcul Steaua Dunării, Parcul Mihai Viteazul şi Port Giurgiu, cu un număr suplimentar de poliţişti locali, împotriva acelora ce nu respectă prevederile legale menţionate. Astfel, în această perioadă, au fost aplicate un număr de 45 de sancţiuni contravenţionale celor ce au încălcat prevederile sus amintite, în valoare totală de 5600 lei.

            De la începutul anului şi până în prezent Poliţia Locală a sancţionat 90 de persoane fizice care nu au păstrat curăţenia pe domeniul public şi pe spaţiile verzi, cuantumul amenzilor contravenţionale însumând 9200 lei.

            Contravenienţilor ce au fost surprinşi consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe domeniul public, dar nu numai, li s-a pus în vedere obligaţia cetăţenească de a aduce locul la starea iniţială de curăţenie, iar celor ce au dorit acest lucru, li s-a pus la dispoziţie mătură şi făraş.

   Direcţia Poliţiei Locale Giurgiu, acţionează în continuare, în vederea verificării respectării prevederilor legale şi sancţionează încălcarea acestora. (Jurnal)