Ceea ce era de aşteptat, de circa două luni, s-a întâmplat. Consilierii locali au avut de votat încetarea mandatului de consilier local al lui Marian Măroiu, ca urmare a excluderii acestuia din rândurile organizaţiei Giurgiu a Partidului Social Democrat. La momentul votului, după îndelungi discuţii cu privire la cum să sune cerinţa de pe buletinul de vot, rezultatul a fost favorabil fostului preşedinte al organizaţiei municipale a PSD: 12 consilieri s-au pronunţat pentru rămânerea sa în consiliu, 7 împotriva acestui lucru şi un consilier local s-a abţinut. Astfel, războiul Marian Măroiu – consilierii social-democraţi pare a-şi fi finalizat doar prima bătălie. După şedinţa în care s-au aruncat vorbe dure din ambele tabere (susţinători ai lui Măroiu sau adversari ai acestuia), inclusiv de genul „ştim noi că Măroiu s-a înscris deja la PNL!”, cel care are, la acest moment, statut de independent, Marian Măroiu, a susţinut o scurtă conferinţă de presă, în care a făcut o serie de declaraţii.

„După cum ştiţi, de circa două luni, eu am fost exclus de către aceşti oameni din PSD, un PSD pentru care am muncit atâţia ani, pentru care m-am bătut, şi alături de care m-am bătut în primul rând pentru interesul comunităţii, în care locuim cu toţii, şi în special pentru cetăţenii acestui oraş. Şi o spun cu toată tăria, nu m-am bătut pentru interesul unor oameni aşa-zis politici, de moment, din acest partid. Sunt absolut convins că cei care astăzi se vântură a fi mari consilieri, mari oameni politici, cum au intrat în politică, aşa vor şi dispărea. Vreau să le mulţumesc, şi pe această cale, consilierilor locali care au fost alături de mine în această perioadă, şi să-i asigur de tot respectul şi consideraţia mea. S-a demonstrat încă o dată că nici măcar colegii mei de consiliu nu au fost de acord cu această excludere a mea din consiliul local, apreciindu-mă în primul rând ca lider politic. Am convingerea că, într-o zi, Dumnezeu va face dreptate şi tot ceea ce astăzi mi se întâmplă mie, într-o bună zi li se va întâmpla şi altora. Deocamdată sunt independent, poate aşa voi rămâne o perioadă destul de lungă de timp, nu-mi este deloc uşor să iau o decizie, spre ce parte a eşichierului politic mă voi îndrepta, dar e clar că sunt un om politic tânăr, mai am multe de spus, sunt obişnuit să mă bat pentru oamenii din acest oraş, şi probabil că acest lucru îl voi face şi pe viitor. Rămâne ca timpul să decidă unde şi în cce echipă mă voi înregimenta”, a încheiat Marian Măroiu.

Odată cu decizia colegilor de partid ai lui Marian Măroiu, de a-l exclude, membrii organizaţiei municipale a tineretului social democrat, ai organizaţiei de femei şi pensionari din municipiul nostru, precum şi 36 de preşedinţi de organizaţii locale teritoriale din municipiul Giurgiu, au înţeles să se solidarizeze cu reprezentantul lor, pe care îl aleseseră cu unanimitate de voturi, Marian Măroiu, şi, ca formă de protest la situaţia existentă, au hotărât să demisioneze în bloc din organizaţia municipală a PSD. „Împreună cu Marian Măroiu, vom hotărâ ce linie politică vom urma pe viitor, pentru ca principiile democratice să fie respectate şi conforme cu interesele oamenilor ce i-au girat în repetate rânduri la alegerile locale”, a declarat Alin Guţu, preşedintele organizaţiei de tineret PSD Giurgiu.

Vom reveni în ediţia viitoare cu o declaraţie incendiară, în exclusivitate, a lui Marian Măroiu.

D.C.